DIY Hæklet Gulvtæppe i Zpaghetti

Juhuuuuu jeg er blevet færdig med Karls gulvtæppe!!! :D
Jeg tænkte at jeg lige kunne lave en lidt let-købt DIY. Du kan selvfølgelig sagtens bruge mindre garn og lave et mindre tæppe…:)

Update: Se Maries version HER, Carinas HER og HER, Madam Mertzs HER, Marias HER, Kirstines HER, Mettes HER og Majas HER :)

Han synes at kaninen med overskæg er sjovere end tæppet…fair nok :)
Et stadig ret tomt værelse men hey nu er der da et tæppe :)
Tja her skulle Karl jo sidde pænt i midten men han er ikke til at holde det samme sted særlig lang tid af gangen! :)
Opskrift
Hæklenål #10
5 ruller Zpaghetti (kan købes i Tante Grøn, også online)
Diamenteren bliver ca.116 cm
lm – luftmaske
fm – fastmaske
km – kædemaske
omg – omgang
 • Alle omgange starter med en lm og slutter med en km i første fm på omg (OBS: Mange laver her fejl, du skal springe den lm du startede med at lave over og lave en km i den første fm du lavede efter luftmasken, først derefter starter din nye omgang! prøv evt. at tælle hvor mange masker du har på omgangen for at tjekke at du ikke har lavet for mange).
 • Det som står mellem *—-* skal gentages omgangen rundt (6 gange)
 • Skift farve som du lyster – huske at hækle over de løse ender så du slipper for at hæfte.
 • Når du skifter farve, så gør det når du skal lave km i slutningen af omgangen – stik nålen igennem og træk den nye farve med tilbage.
 • OBS: Når man har brugt et godt stykke af et nøgle kan det være svært at vurdere om der kun er nok tilbage til en eller to omgange. Her kan du veje det inden du laver den næstsidste omgang – vej det igen bagefter og du har en god fornemmelse af, om der er til en ekstra omgang.
1 omg – Start med 6 fm i en magisk ring (6)
2 omg – *2 fm i hver* (12)
3 omg – *1 fm, 2 fm i næste m* (18)
4 omg – *2 fm, 2 fm i næste m* (24)
5 omg – *3 fm, 2 fm i næste m* (30)
6 omg – *4 fm, 2 fm i næste m* (36)
7 omg – *5 fm, 2 fm i næste m* (42)
Forsæt med at øge med en maske mellem udtagningerne pr. omg indtil du synes det har en passende størrelse (på mit er der 34 fm imellem) – træk garnet igennem og hæft (brug evt. en hæklenål #6).
Det vil højst sandsynligt bølge lidt, så du kan dampe det til sidst eller ligger det i pres (alt efter hvor stort det er :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

65 thoughts on “DIY Hæklet Gulvtæppe i Zpaghetti

 1. Camilla says:

  Fint fint fint – meget fint ;) Kom lige forbi din blog for første gang og så at du er en ‘superhækler’. Glæder mig til at følge med her! Mange hilsner fra KREAfeen, Camilla

 2. Rumfang says:

  Sejt! Nu ved jeg at det kan lade sig gøre :) Har nemlig selv en drøm om at mine hjemmehæklede grydelapper en dag skal blive til et stort tæppe – a la Pinocchio fra HAY ;)

 3. Lines says:

  Hold nu op hvor er det fedt.
  Men også lidt af en udskrivning – så glæder mig til det bliver den 1. Okt så jeg kan komme i gang.
  Lækker nuller du har!!!!
  L

 4. Annchen says:

  Hold nu op det er blevet lækkert!!
  Skønne farver – lækker lille gut der indtager tæppet;)
  Din DIY er gemt – for det kunne godt komme på projektlisten..;)
  KH Anne

 5. Blomsterpigen says:

  Jeg har siddet i flere timer og hæklet tæppe nu og det ser helt forkert ud! Jeg er ved at blive tosset! Hvorfor fa… er det så let for dig? Må jeg godt være lidt sur på dig? Mest fordi du har lækkert hår nu ;)

 6. Anonymous says:

  jeg er i gang med tæppet men jeg synes det driller lidt. det buer kraftigt der hvor jeg skifter farve/starter ny omgang altså der hvor jeg laver en kantmaske og en luftmaske.

  er det sådan du kan gennemsnkue hvad jeg evt gør forkert?

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Hejsa…hmmm nej det er lidt svært for mig lige at gennemskue hvad I gør – prøv evt at sende et billede – jeg vil også gerne prøve at lave en vejledning med billeder når jeg får tid…:)

 7. Madam Mertz says:

  Hej Jeanette,

  Det er bare nogle super fine ting du laver. Jeg har selv lige bestilt en ordentlig omgang zpagettigarn og glæder mig til at komme i gang med et lignende tæppe til mine kære små.

  De bedste hilsner

  Madam Mertz

 8. Maria says:

  Hej jeanette.
  Jeg ville høre om du ville dele en opskrift på tæppet? Jeg er ved at lære at hækle – og jeg er gået igang med et tæppe som dit. Jeg har set din opskrift herinde, men jeg kan simpelthen ikke få overgangen mellem runderne og også farveskift til at blive pænt. Derudopver døjer jeg med at jeg har enten for mange eller for få udtagninger, så tæppet blivet for bølget eller folder sig sammen. Har simpelthen pillet det op allerede 11 gange nu. ØV.
  Så min bøn til dig – da jeg elsker din side og beundrer dit smukke tæppet til din søn – om du kunne skære det lidt ud i pap for mig?

  Jeg krydser alle mine fingre :-)

  Mariaschioenningolsen@hotmail.com

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Hejsa…tja jeg synes jo egentlig at opskriften er forholdsvis simpel men som jeg også skrev til nogle af de andre så laver jeg gerne en billedevejledning til de steder der kan drille – kan bare ikke lige love hvornår jeg får tid til det – en god idé til at begynde med er at sætte en markør/et stykke snor i starten af omgangen så du ikke er tvivl om hvornår du skal øge mellem udtagningerne…men jeg vender tilbage med en billedevejledning (men der går nok et lillle stykke tid…:/

   Vil lige tilføje at mine de yderste omgange også hele tiden bøjede lidt opad men dette kan man sagtens dampe ud når det er færdigt så det ville jeg ikke stresse over…

 9. Anonymous says:

  Hej..
  Tusinde tak for en meget fin blog!! Jeg har nu købt 6 nøgler med garn for at lave dit fine tæppe og kan bare ikke få det til at hænge sammen… Jeg ved ikke hvad jeg gør galt, og kan ikke få det til at passe sammen med at der skal laves flere og flere fm i hver 2. maske..Så kommer der jo MANGE masker!?! Jeg venter med længsel på dine billeder;-)Kh Kristina

 10. Mette Svendsson says:

  Hej jeanette,
  Tak for den fine DIY :)
  Jeg er lige gået i gang med tæppet, og efter et par små fejl i starten, er jeg nu på rette vej…
  Helt som dit, begynder mit også at bølge, især i yderkanten. Du skriver, at du dampede det, for at få bølgerne væk. Hvordan damper du helt præcist? Har i en maskine? :)
  Overvejede mit strygejern, men der står på garnet, at man ikke må stryge det…
  God sommer!
  Vh Mette

 11. Mette Svendsson says:

  Og forresten god tip omkring vejning af garnet. Ville have svoret, at der ikke var til en omgang mere, men heldigvis kunne vægten give mig svaret, og jeg kunne tage en ekstra runde ;)

 12. Anonymous says:

  Hej
  Skønt tæppe!
  Jeg har netop indkøb Zpagetti til samme projekt og faldt heldigvis over din blog – skønt at have en erfaren at kigge over skulderen på!

  Inden jeg fandt din blog havde jeg “bare” tænkt at hækle “spiral”, og så lave 6 markerings-tråde (fordelt ligeligt selvfølgelig), og hver gang jeg nåede en tråd ville jeg lave 2 fastmasker i en maske, så runderne blev udvidet med 6 hver gang (6, 12, 18, 24 osv) Min erfaring er at dette bliver fladt og rundt, og så slipper man jo for at tælle hele tiden.

  Men hvad siger en erfaren rotte som dig om den fremgangsmåde? Er det egentlig også det du har gjort? Eller er jeg helt galt på den?

  Venlig hilsen Ditte

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Hej Ditte

   Ja det er præcis sådan jeg har gjort…næsten :) Jeg har bare startet hver omgang med en lm og sluttet hver omgang med en km i den første m på omgangen – således rykker man udtagningerne en maske hver gang og undgår at tæppet bliver for sekskantet og synes også det er nemmere at lave nogle pænere farveskift på denne måde :)

   Alt efter hvor stramt man hækler (og fordi zpahetti kan variere en del i tykkelse fra farve til farve) kan det dog godt være man er nødt til lige at dampe det tilsidst, det gjorde jeg så det lå helt perfekt :)

   God fornøjelse med det – skriv endelig hvis jeg skal linke til det færdige resultat :)

 13. Anonymous says:

  Sikke et smukt tæppe! Har lige forsøgt mig med en prøve-hækling, men jeg kan ikke rigtig gennemskue tricket med lm’en og km’en – hvad vil der ske, hvis man blot hækler fm’er hele vejen rundt? :/

 14. Pingback: Hækling på bestilling | vi holder af hverdagen

 15. charlotte falslund says:

  Jeg har kastet mig ud i dette skønne projekt og er ny begynder, så vil lige spørge om en ting.
  Når du skriver 1 omg, er det så en omgang og at du så skriver den i *–* betyder det så at 1 omg skal gentages 6 gange osv. ??
  Og så igen det sammen ved omg 2, 3, 4 etc. ???
  Håber du kan hjælpe mig lidt videre ;)
  Kh. Charlotte

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   1 omg er første omgang – det som står mellem de to stjerner *–* skal gentages x antal gange så det svarer til en omgang (sæt en maskemarkør så du har styr på omgangene), ofte skal man eksempelvis gentage det der står mellem stjernerne 6 gange… håber du finder ud af det :) Kh. Jeanette

 16. Pingback: DIY: Hæklet Gulvtæppe » Lippanoa

 17. Rikke says:

  Hej Jeanette. Jeg er begyndt på dette tæppe, er noget til 8fm+2fm i en. Ind til videre synes jeg tæppet buler en del, den kan faktisk slet ikke ligge fladt. Kommer det senere eller skal jeg bare stoppe nu?

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej – altså det vil nok altid bule lidt men det forsvinder når man får det dampet – men ja er svært at svare på og der er vist ikke andet end at prøve at justere enten nålen eller hæklefastheden :)

 18. Anne Marie says:

  Hej Jeanette.

  Skønt tæppe. Jeg forsøger mig med noget i samme stil, men synes det bliver mere sekskantet end rundt. Ved du hvorfor?

 19. Dorte says:

  Hej du skriver du starter med eks antal fast masker. Men skal der ikke luftmasser til før man kan lave f masker er ny i hækling. Og er forvirret. Vil så gerne lave dette tæppe Men men.

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej – ja det er fordi jeg laver en magisk ring – prøv at google dette, så giver det nok bedre mening :)

 20. Dorte says:

  Hej igen nu er jeg ved at finde ud af det. ? Jeg vil lige høre om det kan være rigtig der ikke er plads til at lave 2 fastmasker i slutningen af runden. For *til* er jo med 2 fast masker i sidste ik.

 21. Dorte says:

  Tror jeg har fat i det nu. Jubii. Der er pude inde i siden her er det nogen man kan købe opskrifter til hos dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *