Opskrift på Lakridsmandler

Så blev det mandlernes tur til at få min lakrids-mania at føle. Dette er mit 3. forsøg på at lave nogle gode lakridsmandler og denne gang er de endelig blevet liiiige som jeg håbede – derfor deler jeg selvfølgelig også lige opskriften :)

Opskrift
200 g     Mandler
200 g     Hvid Chokolade
  2 spsk  Lakridspulver 
(Jeg synes Johan Bülow var en smule for grovkornet og de blev meget bedre med noget meget fint pulver – det er noget industri-noget men tror måske man kan få det i en helsekost eller hos Special-købmanden)
  • Rist mandlerne på en bageplade i ovnen i 7 min ved 175 grader (varmluft).
  • Lad mandlerne køle helt af.
  • Varm 3/4 af chokoladen over et vandbad – når det er smeltet tages det af varmen og den sidste 1/4 blandes i.
  • Kom alle mandlerne i den flydende chokolade og vend godt rundt så de alle er dækket.
  • Fisk derefter en efter en op med en gaffel og læg dem på et stykke bagepapir.
  • Lad dem størkne næsten helt.
  • Kom lakridspulveret i en frysepose og derefter mandlerne og “ryst posen” ;)
  • Kom mandlerne i en si og ryst det overskydende lakridspulver af.
God fornøjelse :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

17 thoughts on “Opskrift på Lakridsmandler

  1. Anonymous says:

    Kære Jeanette!

    Rigtig fin blog du har …………. det runde symbol “Lutter Idyl” i højre side har du formentlig kreeret tagxedo. Det bruger jeg også en del – hvordan får du bevægelse i billedet?

    Mvh
    Sine
    (Jeg har ikke selv en blog)

  2. Frk. Nielsen :o) says:

    Uhmmm!
    De ser dæleme lækre ud :o)

    Har også totalt lakrids-cravings for tiden, hvis der kunne være bare lidt lakrids i alt, så kom der det :o)

    TAK for opskriften og altid fantastisk inspiration :o)

    /Pia

  3. Kathrine Armstrong says:

    Naa det er saadan man goer (Mht at ryste dem i en pose med lakrids pulveret) Jeg har lavet dem en hel del gange paa samme maade som dig men har altid haft problemer med at faa pulver paa begge sider :-) Jeg syntes ogsaa at Johan Bulows blev lidt groft, men jeg puttede det i min ‘morder’ og det hjalp gevaldigt, saa nu bruger jeg 50/50 af Bulow og det fine lakrids puver, en rigtig god kombi :-) Dejlig blog du har.

    Mvh Kathrine

  4. Anonymous says:

    Hej, de er godt nok lækre og jeg har lavet dem et par gange nu. Jeg er lidt i tvivl om hvor længe chokoladen på mandlerne skal størkne. Har du en ca. tid på det? Ellers en dejlig blog du har:-)

    Venlig julehilsen
    Susanne

  5. Anonymous says:

    Hej, man kan nemt selv lave sit eget lakridspulver. Køb en pose lakridsbolcher fx. tyrkisk peber, dameskrå el. lign. og mas dem i en morter. Så kan man selv bestemme hvor fint eller groft man ønsker pulveret Har man ikke en morter kan man putte bolcherne i en frysepose og mase dem med en kagerulle.

  6. Pingback: Konfektdag | Sofies verden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *