Opskrift på den runde pude i Kauni

Her er opskriften på den runde pude, som jeg viste HER :)
Bruger du opskriften synes jeg det kunne være sjovt at se resultatet, så send gerne et link/billede – så skal jeg nok linke herfra til alle de forskellige og fine puder der kommer ud af det :)

Update: Så er der lavet fine puder efter denne opskrift – se Christinas HER og HER, Christinas HER, Pernilles HER og Louises HER :)

Der hvor udtagningerne ligger ligner det en “spiral” – ved omgangens start er denne endnu mere tydelig.

Opskrift

Garn: Kauni (kan købes hos Tante Grøn)
Hæklenål # 3
Pude: 40 cm (kan købes i Stof2000)

lm    – luftmaske
fm    – fastmaske
km   – kædemaske
omg – omgang
udtagning – her hækler du 2 fastmasker i den samme maske og dermed øger du antallet af masker

 • Det som står mellem * * skal gentages hele omgangen rundt.
 • HUSK: Hver omgang startes med en lm og sluttes med en km i første fm på omgang (således skubbes udtagningerne og puden bliver pæn rund)
 • Farveskift: når du lave den sidste km, stikker du nålen igennem masken og trækker den nye farve med tilbage.
 • Hækl over de løse ender løbende så du slipper for at hæfte.

Start med 4 lm og saml til en ring med en km
1 omg –  6 fm i ringen
2 omg –  *2 fm i hver* (12)
3 omg –  *1 fm, 2 fm i næste m* (18)
4 omg –  *2 fm, 2 fm i næste m* (24)
5 omg –  *3 fm, 2 fm i næste m* (30)
6 omg –  *4 fm, 2 fm i næste m* (36)

Forsæt således indtil antallet af fm imellem udtagningen er omkring 50! (eller hvad der passer i forhold til den størrelse pude du skal lave – husk at beregn lidt ekstra til sømrum)

 • Når du er færdig er det en rigtig god idé at dampe den – læg et vådt, opvredent viskestykke over og stryg.
 • Bagsiden er syet i lagenlærred og lukkes med trykknapper (disse kan evt. skjules i ombukket, men jeg synes det giver et lidt råt look når de er synlige).

Andre muligheder:
Garn – Puden kan jo laves i alle tænkelige farver og med så mange striber du lyster. Jeg synes selv at det er arbejdet værd at bruge en lille nål MEN det er et stort og lidt kedeligt arbejde, så du kan sagtens bruge noget tykkere garn og en større nål så arbejdet skrider hurtigere frem ;)

Bagside – hvis du vil slippe for at sy så “meget”, kan du hækle 2 stykker (evt. forskellige mønstre så den kan vendes) og hækle dem sammen med fm – lad der evt. være en åbning hvor du kan montere en lynlås.

God fornøjelse :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

31 thoughts on “Opskrift på den runde pude i Kauni

 1. Blomsterpigen says:

  Den bliver også lavet her! Tak fordi du deler: Og til jer der ikke kan hækle: Det kunne jeg heller ikke i sidste uge- så få én til at sætte jer i gang og brug youtube, så går det stærkt! :)

 2. Trine says:

  Hejsa.

  Jeg er helt vild med din pude, og jeg har nu siddet og prøvet…. men( kunne du fornemme et men :-) ) jeg er helt ny inden for det her hækleri, så jeg har lige lidt spørgsmål…..
  Jeg forstår godt 1 og 2 omgang… men så kniber det altså, fordi… mener du at feks. i 3 omgang at jeg laver 1 fastmaske i den første og i næste maske laver jeg 2 fastmasker og så forfra igen med 1 maske og i næste 2 ……

  håber du forstår min besked, for jeg VIL altså forstå det her hækle noget :-)

  kh Trine

 3. Jeanette / Lutter Idyl says:

  Hej Trine…jamen helt iorden…men ja i tredje omgang er det som du skriver, 1 fm i første fm, 2 fm i næste og dette gentager omgangen rundt (6 gange) – derefter starter du med 1 fm i de første 2 fm og og 2 fm i den næste osv osv…håber det gav mening ellers må du meget gerne skrive igen :)

 4. Trine says:

  Hej Jeanette,

  Tak, hvor er du sød :-)

  Jeg er nu kommet til 5 omgang…. så er mit spørgsmål…(ej er helt flov) men…Er det meningen at jeg skal lave en luftmaske og derefter 3 fastmasker i første fastmaske og så 2 fastmasker og igen 3 osv…. jeg syntes nemlig ikke liiiige at det kan passe…. ha ha ha jeg er måske ude på et plan jeg ikke lige kan bunde…. har først lige lært div masker…

  kh

 5. Anonymous says:

  Fuldstændig fantastisk blog du har…. Jeg har købt noget super lækkert garn, men er i tvivl om det er lidt for tyndt. Har du lagt dit dobbelt? mit garn er til nål 2,5-3 (men har læst at du tit lækker det dobbelt, så tænker om du også har gjort det her?)
  Det andet spørgsmål jeg har er hvor mange nøgler/ gram du ca. har brugt?

  Tusind tak for en meget inspirerende blog
  Vh Mette

 6. Anonymous says:

  Uhh – behøver hjælp. Er gået igang med puden, men har også pillet op igen – MANGE gange…
  Når jeg har ringen med de 6 fm – starter jeg så med en lm ?
  Den km, som jeg skal slutte af med, er det i den sidste maske på den igangværende omgang, eller er det den 1. maske i næste omgang ?
  Jeg har prøvet flere forskellige løsninger, men jeg ender hele tiden med at have 1-2 masker for meget pga. lm og km – tænker, at det er helt galt.
  Håber, du kan hjælpe mig – nu er jeg virkelig opsat på at få hæklet puden :-)

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Hejsa – undskyld det sene svar. Men ja efter de 6 lm starter du med at lave en lm.
   Den km som du slutter af med er d.1 maske i næste omgang – på den måde rykker du hele tiden udtagningerne en maske så puden ikke bliver 6-kantet :)

 7. Dorthe says:

  Hej Jeanette,
  jeg har fulgt med dig og din blog på sidelinien gennem et godt stykke tid nu, og jeg er meget imponeret over din kreativitet og finder stor inspiration i din blog.

  Jeg er gået i gang med at hækle en pude ala denne. Jeg har dog valgt at lave den i kæmpeformat, så det bliver en stor gulvpude, mine drenge kan slænge sig på. Men jeg synes godt nok, det “vulker” ret meget – altså arbejdet er temmeligt bøljet. Oplevede du også det?
  Jeg har tjekket antallet af masker, og jeg har 36 masker på 6. omgang, sådan som jeg bør. Så det burde ikke være fordi, jeg har for mange masker. Måske kan formlen bare ikke “tåle” at komme op i det størrelsesformat?

  Jeg ved ikke, om du stadig læser kommetarer på ældre indlæg. Men jeg håber du ser dette og kan fortælle mig, om du oplevede det samme?

  Hilsen Dorthe

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Hmmm det er svært for mig lige at vurdere – det burde ikke gøre en forskel sålænge garnet passer til den nålstørrelse du har valgt – men jo det kan jo godt bule en smule men hvis du lægger et vådt viskestykke over og så stryger plejer det at blive fantastisk :)

  • Dorthe says:

   Hmm, nålen er faktisk mindre end det anbefalede… Måske det kan være der årsagen skal findes… Så må jeg jo starte forfra! Øv øv.
   Men tusind tak fordi, du tog dig tid til at svare :) Rigtig god søndag :)

 8. Pingback: Det er en prøve…

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Det er lidt svært at svare på hvis du følger opskriften men det lyder ikke som om at du får rykket omgangens start :) Vh. Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.