DIY – Crochet MacBook Sleeve 13"

Så var der da lige en lille DIY på det hæklede MacBook Sleeve som jeg viste HER, det kunne da blive en fin julegave – min er en 13″, men det er jo ganske enkelt at slå flere eller færre lm op i starten hvis man skal have den større eller mindre – håber det er til at forstå og god fornøjelse :)

Update: Se Christinas version HER, Rebekkas HER, Trøfler og Hækleriers HER og Kirstines HER :)

 
DIY – Opskrift på hæklet MacBook Sleeve
Nål # 4
rk – række
lm – luftmaske
fm – fastmaske
omg – omgang
m – maske
Jeg har hæklet den med nål #4 af 2 tråde bomuldsgarn (som anbefales nål #3) – så bliver det dejlig tæt og lidt tykkere end ellers…
Til striberne har jeg brugt diverse rester og forskellige typer garn – hvis man normalt skulle bruge nål #3 eller derunder til en given garntype har jeg brugt 2 tråde, hvis det var anbefalet at bruge #3 1/2 eller derover har jeg kun brugt 1 tråd. Selvfølgelig bliver der små uligheder men det er ikke noget der ses når det er færdigt :)
1 rk – 40 lm (Det virker måske ikke helt langt nok men når du forsætter næste række buger det en del udad og det giver sig også ret meget, jeg synes det er pænt at det sidder godt til. Du kan jo evt. tjekke om det er helt galt et efter et par omgange og slå nogle flere masker op i starten).
2 rk – 39 fm og 3 fm i den sidste m – vend ikke men hækl videre rundt på den anden side
3 rk – 39 fm og 3 fm i den sidste m
4-75 omg – 1 fm i hver (herfra hækler du bare rundt og rund og skifter farve lige så meget du lyster).
Jeg har undervejs lavet rækker med puff-stitches (se evt. Puks fine vejledning) som jeg synes giver en fin effekt :)
Mål undervejs, da det kan være du skal lave flere eller færre omgange alt efter hvilket garn du bruger og hvor fast du hækler. (min er som sagt 75 omg).
Til at lukke med har jeg brugt et stykke rund elastik (købt i Stof2000) som jeg har ført ind og ud 2 steder og bundet knude på “indersiden” (se billede herunder).
Derefter har jeg påsyet 2 store knapper på forsiden.

Voila! :D

Bagsiden
“Fejlbillede” – Her har jeg ført elastikken ind og ud af det samme hul – det er dog smartere at vælge to huller ved siden af hinanden så man ungår at hive elastikken helt ud ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

22 thoughts on “DIY – Crochet MacBook Sleeve 13"

 1. Avatar
  Anonymous says:

  Hej!
  Først og fremmest, fede ting du laver det er vildt inspirerende! Jeg er højgravid og sidder meget og slapper af, så dejligt med gode projekter at fordrive tiden med.

  P.t. er jeg ved at lave et mac book sleeve til min veninde, men har ingen computer at måle efter. Kan du evt skrive hvad målene er på den du har lavet? Jeg tror nemlig ikke jeg hækler helt så fast som dig.

  M.v.h Zara

 2. Avatar
  Birgitte says:

  Hejsa. Er det muligt at bestille et Sleeve hos dig? :) Jeg kan ikke hækle, men jeg må da eje sådan et. Pt har min macbook pro ikke nogen hule. Mvh Birgitte

 3. Avatar
  Stine Bogø jensen says:

  Hvad har du gjort, når du skulle gå fra puff-stitches tilbage til fastmasker igen? Man laver dem jo kun i hver anden fastmaske, så der kommer vel også kun til at være halvt så mange fastmasker ‘på toppen’ til sidst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.