Hæklet pandebånd – DIY

Så blev det da også lige til et lille pandebånd til mig selv…i sennepsgul og med en lille bitte smule neon – Tror måske at det det neon-farvede bliver skiftet ud med en lysegrå men det skulle da lige prøves…;)
Det er meget elastisk da det er hæklet i rib og super simpelt at lave så man kan næsten ikke kalde det en opskrift men jeg har skrevet ned hvordan jeg gjort hvis det nu skulle have interesse :)

Update: Se Annes fine version af pandebåndet HER ,Camillas HER, Lonnies HER, Lottes HER, Christinas HER, TulleTrut HER, Mettes HER, Helenes HER, Mimis HER, Charlottes HER, Dyvekes HER, Trines HER og Trines HER :)

Opskrift Hæklet Pandebånd
Nål #4
Alpaca
Forkortelser: 
rk   = række
lm   = luftmaske
hstm = halvstangmaske
Jeg har hæklet med 2 tråde (og brugt næsten et helt nøgle)
Alle rækker vendes med 2 lm!
1 rk     – Slå 20 lm op
2-50 rk  – 20 hstm i bagerste led
Luk af og hækl de to ender sammen – herefter har jeg bundet en snor nogle gange om midten foran…:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

32 thoughts on “Hæklet pandebånd – DIY

 1. Avatar
  Christina Skarø says:

  Kære Jeanette
  Hvor er det fint..
  Jeg sidder og forbereder samme indlæg og med et lignende pandebånd.. Så når det kommer på i morgen, så er det ikke fordi jeg kopierer dig ;-) Jeg har nørdet med et mønster og lidt…. Kærligst fra C

 2. Avatar
  Annchen says:

  Rigtig fint – også i karrygult…:)
  Er gået i gang med et til Karoline efter din anden DIY – håber jeg når at blive færdig til jul;)
  Ha’ en dejlig dag..
  KH Anne

 3. Avatar
  Camilla says:

  Det er så fint! Og lige sådan et jeg har ledt efter med rib. Kan du ikke lige lave en opskrift på en hæklet hue i rib?!?;-)

  Tusind tak for opskriften!

  Kh Camilla

 4. Avatar
  Stine says:

  Hej Jeanette,
  Har nu hæklet pandebåndet her efter din opskrift – så simpelt – tak fordi du deler! Har lagt billede på min blog!
  Godt nytår! :)
  Kh Stine

 5. Avatar
  Christina (Hyggekisten) says:

  Hej Jeanette,
  Ja jeg blev altså også nødt til at prøve at hækle et pandebånd, når opskriften var så dejlig let. Jeg har lagt et billede op af det og et link til din opskrift – Tak for opskriften, det er bestemt ikke det sidste pandebånd jeg har hæklet :)

 6. Avatar
  sarah says:

  Hej er vild med dine opskrifter (nåhja minus det med pelsen men det er bare mig) har også prøvet at lave dit pandebånd (dog strikket) og butterflyen som jeg er helt tosset med! men kommer dine ting ikke til at folde sig lidt sammen mod midten eller er det bare mig?
  Sarah

  • Avatar
   Jeanette / Lutter Idyl says:

   Tak :) Og ja pelsen skal man lige være i humøret til ;) hehe…
   Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener mht til at det folder sammen mod midten – men jo hvis det er hæklet stramt så kan det godt være nødvendigt at presse det/dampe det, især med stramme bomuldsting… Jeg plejer at gøre et viskestykke vådt og vride det op, læg det over emnet og så stryge…det plejer at virke :)

   Hvis det er noget som skal holde formen (som vimpler, julepynt mv) så plejer jeg at dyppe det i en sukkerblanding og bagefter ligge det i pres til det er tørt..:)

   Håber det kan bruges…

 7. Avatar
  Sofie says:

  Hej Jeanette.
  Tak for alle dine gode diys og inspirerende indlæg. Du formår virkelig at opdatere hæklingen og gøre den til noget fedt. Godt gået! Der er mange af de ting jeg gerne ville prøve at lave, men jeg er ikke nær så dygtig med en hæklenål som dig. Foreløbig har jeg prøvet at hækle dette fine pandebånd, du kan se det på min blog.
  Vh. Sofie

 8. Avatar
  Anonymous says:

  Hej!
  MEGA fedt pandebånd.. Jeg har i dag købt min første hæklenål – nu skal jeg i gang.. og mit første projekt bliver det her pandebånd.. Da jeg som sagt aldrig har hæklet før, vil jeg meget dumt spørge, hvad det betyder at det er rib (altså er det garnet der får det til at blive stræk eller hvad er det?) Og du skriver også, at du hækler med 2 tråde – kan man gøre det med en? :/
  Beklager mine meget uvidende spørgsmål, men håber på nogle kan hjælpe med et svar :)

 9. Avatar
  Anna84 says:

  Hvor er det en lækker side altså! Så mange ting at gå i gang med.
  Har netop hæklet pandebåndet i gråt med neonpink dims i midten. Glæder mig næsten til efteråret nu.

  Mange hilsner
  Anna.

 10. Pingback: Badelma-badutski

 11. Pingback: Homemade wardrope: I made this | BedreMode.nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.