Opskrift på hæklet maskulint halsrør

Jeg synes virkelig at det er en udfordring at hækle noget til drenge/mænd…men en udfordring er jo altid sjov så jeg har prøvet at give mit bud på et maskulint halsrør :) Disse to var mine brødres julegave og jeg viste et sneak-peak tidligere HER.

Opskrift

Nål #5
Dobbel tråd Arwetta – 2 nøgler af 50 g. plus en rest/farve du synes kunne være fin :)
89 lm, vend med 2 lm
Herefter hækles der stangmasker i hver maske.

Herefter er mønsteret således:  

*4 stangmasker foran staven, 4 stangmasker bag ved staven* gentag *-* i Sidste maske laves en hst.Vend med 2 lm. Forsæt i mønster – der hvor du har hæklet foran staven skal du forsætte med at hækle foran staven og der hvor du har hæklet bagved staven hækler du bagved staven. Lav 3 rækker og herefter “bytter du rundt” og forsætter i mønster i 3 rækker osv.

(se DENNE VIDEO som gør det lettere at forstå end det jeg har skrevet! ;)

Gentag til du ikke har mere garn (i alt 8 mønstergrupper)

Til slut hækler du en række fastmasker i hver side og hækler dem sammen ret mod ret så altså på bagsiden. Hæft ender.
God fornøjelse :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

15 thoughts on “Opskrift på hæklet maskulint halsrør

 1. Maiken says:

  Vildt flotte!! Synes de er ret unisex og vil da kunne få de fleste mænd til også at iføre sig en gang hækleri. Er også nysgerrig efter hvordan de blev modtaget.

  I øvrigt et rigtig godt profilbillede du har lagt på. :)

 2. Jenny says:

  Jeg synes du er kommet rigtig godt fra det! Udfordringen er klart gennemført. Der er noget maskulint over farverne og mønstret.

  Godt nytår!

  Kh. Jenny

 3. Ann Weiss says:

  Jeg er i gang med halsrør efter denne opskrift, men jeg er kun nået til 5 firkanter og så er jeg løbet tør for garn…. Jeg hækler ikke løst og jeg bruger 2 tråde Arwetta ekstra fin…
  Men rigtig fin og nem opskrift og nu har jeg fået mere garn hjem og kan blive færdig!

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hmmm det var da mærkeligt for har ikke brugt mere end det, jeg hækler som sagt ret stramt og ja det kan (desværre) bare svinge ret meget i forhold til hækling hvor meget man bruger, især på de lidt større nåle er min oplevelse. Jeg har bare brugt den almindelige Arwetta og ved ikke om det kan gøre nogen forskel hvis du har brugt merinoen istedet, tror det er nogenlunde samme løbelængde men det kan være at det er mindre elastisk end Arwetta classic så måske det er det eller en kombi :)

   • Ann Weiss says:

    Det kan være, synes bare det er meget… det er jo mange rækker der mangler.
    Men jeg har nu fået mere ind af døren og manden hundser med mig for at blive færdig – Det er første gang han vil have noget jeg hækler, så det er jo skønt :D En god og nem opskrift!

 4. Carina says:

  Kan du anbefale noget 100% uldgarn (som ikke indeholder polyester eller er superwash-behandlet) til denne hækleopskrift? Jeg er ny ud i kunsten at hækle, så det kunne være fint med lidt vejledning :)

  • Forlaget Bøgelund says:

   Du kan prøve med Peruvian Highland Wool fra Filcolana, det er rigtig lækkert og der er et stort farvekort :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.