Opskrift på Hæklet Kjole/Trøje

Jeg blev færdig med min hæklede kjole/trøje for et stykke tid siden og nu har jeg fået taget billeder af den – det gik faktisk okay stærkt at lave den og opskriften kunne næsten ikke blive mere simpel! Den er ret varm da den er hæklet med 2 tråde alpaca :) Jeg er også blevet super tilfreds med pasformen, den er tilpas baggy og afslappet og jeg bruger den ret meget!

Opskrift
ca 800 g alpaca (16 nøgler)
Nål nr.4
Opskriften hækles med 2 tråde.
Først hækles ribkanten rundt (lodret) og derefter hækles der på ribkanten 2 firkantede stykker som henholdsvis front og ryg. Skuldrene og siderne syes sammen tilsidst (husk plads til hoved og arme ;)
Ribkant
12 lm
1-88 rk – 12 hstm i bagerste led. Ribkanten hækles sammen på bagsiden.
Front
Der hækles 66 fastmasker i halvdelen af ribkanten (3 fm pr. “rib”), vend med 1 lm og hækl 66 fm tilbage.
Herefter hækles der i mønster:
Mønster:
1 rk :* Hent garnet i næste maske, slå om, stik nålen gennem samme m og hent garnet, slå om og træk nålen gennem de 4 løkker på nålen (= 1 mønstergruppe), 1 lm, spring 1 m over. Gentag fra * og slut med 1 lm og 1 fm i sidste maske. Vend med 1 lm.
2. og følgende rækker: * 1 mønstergruppe i lm-buen, 1 lm. Gentag fra * og slut med 1 fm i vendemasken. Vend med 1 lm.
Forsæt i mønster til du vurderer at den har det rette længde – min er 100 rk.
Ryggen hækles som fronten.
Hæft ender og hækl skulderene (ca.10 mønstergrupper i hver side) og siderne sammen (ca. 26 rk rum til armene)

God fornøjelse :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

39 thoughts on “Opskrift på Hæklet Kjole/Trøje

 1. Mulle says:

  Hvor er den fed, får helt lyst til at lave en til mig selv også… Er godt nok mere til at strikke end hækle, men man kunne jo gøre en undtagelse ;-) Hvad størrelse passer opskriften nogenlunde til??

 2. Karina says:

  Wauw hvor er den flot!! Tror ikke jeg har mod på et så stort projekt og ja det bliver da også en dyr sag i garn – men lækker er den! Og så er du bare en knag, at du deler dine flotte opskrifter :)

 3. Bumbumland says:

  Den er virkelig fed! Måske skulle man kaste sig ud i den?? :) Dyrt i garn, ja… men måske kunne man ønske sig garn i fødselsdagsgave, og så er den måske klar til næste vinter ;)
  Fed er den i hvert fald…

 4. vibeke says:

  WAUW WAUW WAUW. Det er DEN lækreste kjole jeg længe har set. NU skal jeg blive bedre med min hækling. Den er helt skøn og fantastisk.
  Kh V

 5. Bokkes says:

  Den er bare for skøn!
  Jeg er gået igang med at lave en til mig selv, men da jeg bade er en anden str og jeg har brugt noget andet gang skulle der en del optrevling til i starten, men nu tror jeg det bliver godt!

 6. Line says:

  Jeg var også helt vild med den. Og nu er det lykkedes mig at lave den. Jeg er en helt anden str. så min er blevet lidt større over skuldrerne (glemte at tage ind) og så har jeg lavet en v-hals. Tjek det ud på min blog:)

 7. Sofie says:

  Jeg elsker din kjole! Har købt garn ind til den, men jeg kan simpelthen ikke gennemskue ribkanten… For det første ligner den jeg har lavet slet ikke din, og for det andet bliver den alt for kort.
  Jeg har ledt efter videoer, men kan stadig ikke finde noget der kan gøre det nemmere.
  Vil du ikke linke til en instruktionsvideo, som kan demonstrere din teknik?

 8. malene says:

  hej hvor meget fylder 10 rækker i cm, altså på højden? og hvor meget fylder 10 grupper af masker i bredden? Er nemlig lidt i tvivl om jeg hækler for fast.

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Det kan jeg desværre ikke svare på da jeg ikke længere har trøjen (den blev offer i en fejlvask)… :/

 9. Gerda Jensen says:

  Den er (var) simpelthen så flot – det er lige mig – har haft opskriften liggende siden d. 16.5.2012. Men strander ved ribkanten, hvordan hækler man denne??? På forhånd mange tak.

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Tak :) Mht til ribkanten står der i opskriften hvordan, den hækles i rækker frem og tilbage med halvstangmasker i bagerste maskeled :) (OBS: hvis jeg skulle lave den igen ville jeg kun bruge 1 tråd! Ellers bliver den MEGET varm og ret tung..)

 10. Linda Eg says:

  Hvor er den hyggelig, jeg har siddet og forsøgt at lave mønsteret du forklarer i teksten et stykke tid nu, men kan simpelthen ikke få det til at se rigtigt ud… Hedder mønsteret noget bestemt jeg kunne søge på? Det ser nemlig så fint ud. ;-)

 11. Mette says:

  Hej Jeanette! Den er virkelig fin den kjole, og jeg har tænkt mig at give mig i kast med den. Men mht garn, har du så hæklet med to tynde tråde, så det til sammen giver en 4’er nål? Er lidt i tvivl om hvor tykt garn jeg skal købe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.