Opskrift på hæklet tevarmer

Jeg har lavet en opskrift til Bodums tekande (1,5 l) men den kan også bruges til andre typer selvfølgelig. Bodum har jo selv en neopren-varmer som garanteret er mere effektiv meeen rent æstetisk dumper den altså bravt!!! (ifølge mig…) Og hey så lang tid er man vel heller ikke om at drikke sin te vel…:)
Opskriften er ganske simpel og det er selvfølgelig lavet i rib som jeg stadig ikke helt har sluppet ;)
Denne var egentlig til min mor, men det viste sig at hun havde en anden model hvor den ikke passede til så denne tevarmer får HENDE her nok lov at beholde som tak for lån af tekanden og fordi hun er som hun er :)

Opskrift:
Nål #2 og #4
Garn: Kauni


rk    – række
lm    – luftmasker
bhstm – halvstangmaske i bagerste led (det gør de alle i denne opskrift!)

1 rk   34 lm, vend med 2 lm
2 rk   (#2) 8 bhst – (#4) 18 bhst – 8 (#2) bhstm, vend med 2 lm
       Gentag 2 række 75 gange

Hækl med nål #2 de to sider sammen fra bagsiden (ret mod ret) i de første 8 masker, hækl derefter fm langs resten af siden. Når du kommer til enden laver du 10 lm(eller hvad der passer den knap du har valgt) som løkke som du hæfter i den sidste fm. Hæft ender og sy en knap i, i modsatte hjørne.

(Se billeder herunder)
God fornøjelse :)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

23 thoughts on “Opskrift på hæklet tevarmer

 1. Mette says:

  Hvor er den bare flot! SÅ lækre farver! Jeg har siddet og scrollet lidt herinde, og jeg må bare sige: Jeg bliver nødt til at lære at hækle!! :)

 2. Lene says:

  Hvor te-kande-varmeren dog afsindig flot. Jeg har ikke villet ha’ en te-kande, for jeg gider ikke de der pudevår-te-hætter, men NU må jeg altså ha’ en tekande på ønskesedlen igen (kan nemlig heller ikke fordrage te i en termokande!!!! Tak for den fine diy. Har dog et spørgsmål: det ser ud som om de har brugt en mindre nåle i starten af hver række eller kan det hæklede blot spændes så meget ud?

 3. Kathrine says:

  Super lækker jakke til bodum thekanden.

  Jeg har kanden… Og har også den der neopren ting som bare overhovedet ikke holder på varmen!

  Måske skulle jeg prøve at pakke den ind i uld i stedet?

  Tak ford du deler opskrift.

  Kh

 4. elsemarie says:

  Lækker thehætte, så lækker at jeg straks startede, efter en 5 6 cm ville jeg hente min thekande for at måle, hm havde jo smidt den runde thekande ud. Så nu tror jeg at jeg henter min datters……..

 5. Charlotte Gundersen says:

  Rigtig flot thehætte. Jeg mangler en thekande, er på udkig, men gider egentlig ikke bodum, da de er for mainstream efter min smag, og ikke kan holde varmen. Men med en så flot thehætte, kunne jeg måske re-overveje det. Ellers…synes jeg, at du laver nogle vildt flotte ting…..

 6. Christine says:

  Ej, hvor er den fin! Og fedt farvevalg! Det er jo ligefør jeg overvejer, at forsøge mig med hæklenålen, da min the-kande godt kunne bruge sådan en fin thehætte…

 7. Christel says:

  Wauw, den er sgu flot! Ærgerligt, at jeg lige har solgt min Bodum på 1,5 liter ;) Din blog er simpelthen så sej, og der er altid så mange flotte ting, at det er svært ikke at blive inspireret. Håber du får tid til at blogge og hækle trods studierne på IT Universitetet :)

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Åh hvis det er den grålige hed den “grå” dengang men den er mere grønlig istedet for grå – tror den hedder støvet grøn eller khaki, tror det skifter lidt når jeg kigger rundt på de forskellige garnsider – kan selvfølgelig også være at de ikke fører den længere..:/

 8. Pingback: Accesorios y complementos XIII | La Maison Bisoux

 9. Pingback: Miscellany / Mélange | Knitted Art

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Åh det ved jeg desværre ikke, brugte forskellige rester (Kauni) jeg havde, men det er ikke vanvittigt meget der er brugt :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.