Opskrift på Hæklet 2i1 hue – version 2

Her kom så den anden version af 2i1 huen som er en efterligning af de fine huer med pelskvaste. De er dog lidt pebrede ihvertfald set i forhold til hvor “simple” de er at lave.
Huen er hæklet i rib i alpaca og pelskvasten er i ræv og købt i Skindhuset i Skindergade (58,-). Der er lavet et opsmøg og syet en trykknap i, i henholdsvis pelskvast og huen så pomponen kan afmonteres – det er også praktisk i forhold til vask (dette lille fif fandt jeg HER :).
Se version 1 af huen HER

Det er to meget forskellige hue-typer og jeg synes det er fedt at kunne skifte lidt alt efter hvilken “type” man lige føler man er, den givne dag..:)

Update: Se Dyvekes version af huen HER, Dittes HER og Marias HER :)

Opskrift

 • Nål #3
 • Garn: 100 g Alpaca fra Drops
 • rk = række
 • lm = luftmaske
 • bhstm =  halvstangmaske i bagerste led
 • fm = fastmaske

1.rk    Slå 85 lm op (+ 2 lm til at vende med)

2.rk    85 bhstm, vend med 2 lm

Gentag rk.2 til du har hæklet i alt 90 rækker.

Hækl dem sammen med fm og sy toppen sammen, jeg har gjort det sådan lidt på må og få.

Tilsidst har jeg syet en trykknap i henholdsvis huen og ræv-pomponen :)

God fornøjelse :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

60 thoughts on “Opskrift på Hæklet 2i1 hue – version 2

  • Avatar
   Vibstjert says:

   Hvor er den helt vildt fin-Tak for super inspirerende blog.
   Jeg har længe haft lyst til at kommentere, men jeg kan kun finde ud af at skrive under svar som nu. Er der en der ville være sød, at smide et par ord om hvordan man kommenterer korrekt her?)

 1. Avatar
  Handmade by GEERTSEN says:

  Hvor er du bare god til at hækle og meget ensartet. Jeg synes din hæklede hue er SÅ fin. Jeg kan ikke selv hækle, så jeg er fuld af beundring. Nogle hæklede ting – især til voksne – synes jeg godt kan godt blive lidt tunge og klodsede, men din hue er da for lækker og enkel;-). Det giver mig lyst til at prøve at hækle:-) Det ligner faktisk lidt patentstrik. Rikke

 2. Avatar
  Joan says:

  Den er super fed.. Noget jeg ikke helt forstår, er hvordan du får “hue-formen” frem, hvis den består af 90 rækker, og ikke er mindre i toppen.. For mig lyder det som om at det bliver til et rør?? Er det fordi den er hæklet “for stramt” og så udvidet i bunden??

 3. Avatar
  Frk. Nielsen :o) says:

  Hvor er den feeed! :)
  Jeg er normalt ikke til huer, tror bare ikke mit hoved er skabt til sådanne tingester, men jeg må jo prøve om denne ikke er vejen frem! :)

  1000 tak for inspiration endnu en gang!

  /Pia

 4. Avatar
  Christel says:

  Sikke en lækker hue! Jeg har netop købt en omgang alpaca-garn, så jeg kan komme i gang med både sådan en hue og det flotte pandebånd, du har hæklet. Tak for din inspiration og for at du deler dine opskrifter! :)

 5. Avatar
  Anne says:

  Hejsa, fed hue!
  Skal ligehøre, om du med det bageste led mener det som er ind imod en når man sidder med hækletøjet, eller væk fra en?
  Tak for opskriften :)

 6. Avatar
  Anonymous says:

  Rigtig fed hue. Den må jeg prøve at lave. Hvad er det præcis for en rævepels, du har købt derinde? Er det en rævehale eller en pompon? Og hvad hedder farven? Den er nemlig rigtig flot…

 7. Pingback: Research på ULD -> strik, hækling, filt | projectnomo

 8. Pingback: Livet i Nv ifølge min “Samsung galaxy” ;) | Livet i Nordvest

 9. Pingback: Hue med inspiration fra lutteridyl | Livet i Nordvest

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Uh jeg mener at jeg brugte mere end et nøgle men er faktisk ikke helt sikker…kan evt. lige veje den ved lejlighed :)

 10. Avatar
  Pernille says:

  Først- tak for en fed blog, som jeg følger med glæde og er en stor kilde til inspiration. jeg elsker denne hue og skal helt klart have den i flere farve. Jeg har brugt noget det hedder baby Wool fra Timeless ( købt i stof og stil) og jeg får ikke engang 20 rækker ud af et nøgle. Er det mon fordi det er for tykt? Det er ca samme tykkelse som en alm. Akryl og bruges til nål 3-31/2, så det burde passe.

  • Avatar
   Pernille says:

   Hov, havde set forkert. Jegsavner købt to forskellige tykkelser og var begyndt med den tykke. Nu er jeg startet forfra med den tynde kvalitet og ser om det ikke giver det rigtige resultat.

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Ikke svær men tager rimelig lang tid så et tip kan være at vælge lidt tykkere garn og gå en nålstørrelse op ;)

 11. Avatar
  Lene says:

  Hej Jeanette
  Jeg lurer lidt på, at hækle denne skønne hue til min datter på 6 år, men er i tvivl om, hvor mange masker maske jegs skal slå op? Håber du kan hjælpe :-)

  Hilsen Lene

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Åh det kan jeg ikke svare præcist på men ja slå lidt færre masker op – huen hækles jo på langs og ikke rundt så når først du har den ønskede længde er det let at tilpasse og vurdere undervejs :)

 12. Avatar
  Lene says:

  Jeanette – tak for hurtig svar :-) Er ny i hækleri og spændt på at komme i gang. Ha’ en dejlig dag, og tak for en fin opskrift.

 13. Avatar
  Jenny says:

  Beginner crocheter here and non danish speaker. :) I have a couple of questions, I used a handy translation chart to try to figure out your beautiful pattern, but could not find the correct translation for “bhstm halvstangmasker i bagerste led” I am guessing it means to single crochet in the back loop to create the ribbed look? Another question is what yarn did you use for this hat in particular? I really like the look of it, so I was looking to figure out what weight this yarn is (fingering, Sport, DK, etc)

  I often find myself stuck with patterns I can’t even translate. Just something about your taste and eye for beauty over there in Europe, I am always drawn to it. :D

 14. Avatar
  Chaelotte says:

  Hej Jeanette.

  Super fin diy :-) jeg er igang med huen, har dog valgt at bruge en nål str. 6 og kun lavet 75 lm. Så tror måske også kun jeg skal lave omkring 80 rækker.
  Men jeg ville lige hører hvor mange garnnøgler du ca. har brugt til sådan en hue? :-)

  Mvh. Charlotte.

 15. Avatar
  Henriette says:

  Super hue og 1000 tak for god workshop lørdag på messen i Rødovre.
  God hækleteknik og jeg har lige lavet huen i tyndt garn som din.
  Jeg er ikke til hue men tror jeg vil elske denne hue ☺
  Pas godt på hinanden i denne sørgelige tid i Danmark hvor 2 har mistet livet

 16. Avatar
  Alicja says:

  Hej,
  Super fin opskrift, den er da til at overskue ;-)
  Jeg har dog lige et spørgsmål:
  Du skriver, hvad de enkelte forkortelser betyder, bla fm, men hvor i opskriften bruger du fm? i anden række efter lm eller? :-)

  Mvh Alicja

 17. Pingback: Efterårshue til de små… |

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Jeg mener at garnet var fra Drops så der må du prøve at kigge – det var en af de første opskrifter jeg lavede så der var mange ting jeg ikke var opmærksom på dengang men den er meget nem at tilpasse i størrelse :)

 18. Avatar
  Sophie says:

  Hejsa ?
  Jeg ku godt tænke mig at lave denne hue til min søn på to. Ved du hvor mange masker jeg skal slå op til sådan en lille str ? Eller et bud ?

 19. Avatar
  Malene says:

  Hvordan pokker får du den syet så pænt sammen i toppen? :D
  Jeg ved virkelig ikke hvad min ligner – men hvert fald ikke noget som din hehe

 20. Avatar
  Annika says:

  Tak for denne fine opskrift ? Nu har jeg hæklet den første hue, skal afsted efter 2 nye nøgle garn i en anden farve imorgen.
  Men hold op hvor er det en langsomlig proces ?
  Resultatet bliver fantastisk så selvom den er langsomlig at hækle er den det hele vær ?

  Du har ret i den er en smule dyr. Garnet gav jeg kun 23,50kr pr nøgle men gav til gengæld 90kr for pelsen.

  Tænker også den er super nem at tilpasse, så der skal helt sikkert også hæklet en til min datter på 3 år og dreng på 1 år ?

  Endnu engang tak for en skøn opskrift.

  I det nye år vil jeg igang med at hækle tordentrøjen (mener den hedder sådan).

 21. Avatar
  Julie says:

  Hej :) kan det passe at man kun skal slå 85 lm op til huen? Når jeg måler ud fra dette antal bliver den for lille til mit – troede jeg, “normale” størrelses hoved.
  Og … Er det rigtig forstået at man ikke skal lave indtagninger?
  Vh Julie

 22. Avatar
  Anette says:

  Hej. Jeg er gået i gang med at hækle huen og kommer i garn-nød, og nu vil jeg spørge om jeg gør noget forkert. Jeg har købt tre nøgler Merino uld a 50 gr. men efter første nøgle kan jeg se at jeg kommer til at mangle i hvert fald endnu en. Jeg har prøvet med et andet lidt kraftigere garn som jeg havde 100 g liggende af og slået masker op så de passer til det første men her kommer det også til at mangle. Må jeg spørge, hvor lang er din hue fra top til bund?

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej – denne “opskrift” er desværre fra før hæklefasthed kom ind i mit liv så nej jeg har desværre hverken mål eller lign. Men altså lang nok til at kunne lave et opsmøg og så ellers hækle indtil den kan nå rundt om hovedet – den kan jo også sagtens gøres kortere hvis det er.

   Vh. Jeanette

 23. Avatar
  Camilla says:

  Hejsa..
  Super flot hue, nu er jeg gået igang. Hvordan kan det være jeg ikke får rib som på din? Det kommer i vandrette rækker i stedet? Hvad gør jeg forkert? ??

 24. Avatar
  Maja says:

  Hvis man nu skulle lave den til børn, hvordan kunne man så tilpasse størrelsen? ? ville man bare reducere maskeantallet som man slår op fra start?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.