Vejledning til et skarpt farveskift når du hækler

Der var flere der efterspurgte en lille DIY på hvordan man kan lave et mere skarpt farveskift når man hækler – der er vidst flere metoder men jeg plejer at gøre sådan her. Det der kan være “svært” er at holde styr på trådene og hverken at få strammet for meget eller for lidt – det kommer hurtigt med lidt øvelse :) Jeg plejer ikke at klippe garnet men det kan man nok blive nødt til hvis man skal lave skiftet over længere afstande (medmindre man selvfølgelig hækler den “løse” farve med). I bund og grund laver du en almindelig fastmaske, hvor du skifter farve når du slår om den sidste gang, inden du trækker igennem de to løkker på nålen. Håber det giver mening..:)

Update: 
Jeg glemte lige at skrive, at grunden til at jeg ikke hækler den anden farve med (som jeg ellers normalt ville gøre) er, at arbejdet bliver lidt tykkere hvis man gør det og det ses når man hækler på nål #2 som jeg har gjort på min iPhone covers. Men det er selvfølgelig en smagssag og man kan jo prøve sig frem..:) Jeg kan se at det efterhånden er noget rod jeg har fået skrevet og tror istedet lige at jeg smider et ekstra billede med af bagsiden imorgen, så giver det nok lidt mere mening :)

Her er den næstesidste mintfarvede fastmaske.
Du gør klar til at lave den sidste mintfarve fm, stik nålen igennem masken, slå om og træk garnet tilbage så du har to løkker på nålen.
Slå om den nye farve og trækker igennem de to løkker.
Du hækler det antal du skal bruge af den nye farve og gør det samme igen når du skal skifte. Stik igennem masken, slå om og træk tilbage så du har 2 løkker på nålen hvorefter du slår om den mintfarvede og trækker tråden igennem de to masker.
Her ser du hvordan det ser ud – hvis jeg skulle lave en trekant ville jeg starte med 1 petroleum og øge med 1 petroleum for hver række i venstre side (se sidste billede).
Husk at du skal lave skiftet før du kommer til petroleum hvis du vil holde linjen.
Her laver jeg skiftet en maske længere henne som jeg har gjort i venstre side af trekanterne så du øger (se HER og HER).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

24 thoughts on “Vejledning til et skarpt farveskift når du hækler

 1. Josefine says:

  Af hjertet tak, jeg har set mange vejledninger, og forsøgt mig med meget, men denne burde jeg da kunne forstå. Fedt, fedt. Nu burde det kunne lykkedes for mig.

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Altså til hækling generelt…?? Jeg har godt nok overvejet det men det er et stort arbejde og jeg synes der findes ret mange gode rundt omkring på nettet meeen det kan ikke udelukkes at jeg kommer med mit bud på et tidspunkt :)

 2. Karina says:

  Fantastisk. Har totalt inspireret nørklet løs de sidste dage, men kunne ikke få trekanterne til at blive pæne, så endte med anden type afslutning. Du er velkommen til at kigge forbi på Fridutte.blogspot og se mit resultat. Tak for dejlig inspiration og god DIY. Kh Karina / Fridutte

 3. Annchen says:

  Skønt! Tak fordi du gad gøre arbejdet:)
  Jeg har helt leget i farveskift de seneste dage (dog kun i tankerne pga travlhed).. Dejligt med inspiration..
  KH Anne

 4. Maja says:

  Utrolig som man gang på gang kan blive inspireret og imponeret over dine kreationer.
  Jeg har en undring – måske er jeg bare tung-i-det, trækker du garnet bagom – ligesom
  når man strikker eller bryder du garnet og hæfter ender?

  Keep up the good work – du er til stor inspiration :)

 5. Linda says:

  Har lige meldt mig som fast læser. Det er nogle flotte DIY’er du har lavet. Er lige blevet indehaver af en iPhone og MÅ bare lave et cover inspireret af dine.
  Tak fordi du deler :-)

 6. Littlest Sarah says:

  what a pity that I don’t really understand what you’re explaining in Danish… would you consider making an english version of this? Great pictures though, almost got it “without words” ;-) Thanks!

 7. Pingback: hæklet etui til Kindle | L'Ornithorynque

 8. Pingback: Det er en prøve…

 9. Kristina says:

  Du skriver at du ikke hækler den løse ende med, da det gør arbejdet tykkere, hvordan hæfter du så enderne så det bliver pænt og skarpt på begge sider?

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Jeg plejer også at hækle den løse ende med men lige i forhold til denne vejledning var den dengang lavet i forbindelse med et iPhone cover med trekanter (coveret hækles rundt) og derfor lod jeg den tråd der ikke var i brug ligge bagved arbejdet så det netop ikke blev for tykt og synligt :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.