Opskrift på hæklet etui til hæklenåle (Clover)

Jeg blev så begejstret for det hækleetui jeg lavede til Cæcilie HER at jeg straks gik igang med et til mig selv også. Læg mærke til den fine knap (jeg fik den HER, tak Mejse ;)
Jeg har lavet en opskrift og den er faktisk ganske simpel (jeg har lavet nogle detalje-billeder af de steder der måske kunne drille lidt så alle kan være med :)

Update: Se Josefines version HER og HER, Sannes HER, Lines HER og HER, Gryslings HER, Pøllers HER(med læder), Evas HER, Carinas HER, Karen Elisabeths HER, Annes HER, Milles HER, Trines HER og HER, Saras HER, Rikkes HER, Malenes HER, Jannis HER, Tanjas HER, Gittes HER, Mettes HER, Nannas HER, Pernilles HER, Christinas HER, Marias HER og Christinas HER :)

Den skønne lille knap-fugl fra Mejse :)
Krebsemasker i kanten giver sådan et fint finish.
Lommen er god til både en opskrift eller saks. Indesiden af flapperne har jeg brugt til at opbevare de små af nålene.

 

OBS! Opskrifterne er kun til privat brug – så du har hverken lov til at sælge opskriften eller de ting du laver/hækler ud fra den.
Opskrift:
Nål#3
Bomuldsgarn (dette er fra Søstrene Grene)
Noget rundt elastik-snor – dette er fra Stof2000lm      = luftmaske
rk      = række
fm      = fastmaske
stm     = stangmaske
2 fm sm = 2 fastmasker hækles sammen (indtagning)
krebsemaske = hækles ligesom fm men istedet hækler du fra venstre mod højre. Se evt. denne video :)
 • Slå 37 lm op, vend med 2 lm
 • 1 rk      Begynd i 3 maske fra nålen og hækl 1 stm i hver m (med de 2 lm du brugte til at vende har du nu 38 stm), vend med 2 lm.
 • 2 rk      Spring den første stm over, 1 stm i næste m, om de næste 4 stm hækler du stm bag om stangen, *2 alm stm, 4 stangmakser bag om stangen* gentag 5 gange, 1 alm stm og hækl den sidste stangmaske bagom stangen, vend med 2 lm.
 • 3 rk      Spring den første stm over, 1 stm i hver m, slut med en stangmaske bagom den sidste stangmaske, vend med 2 lm.
 • 4-15 rk   Gentag rk.2 og 3 (Du skal have 7 “forhøjninger” på indersiden)
 • 16-17 rk  Gentag rk.3
 • 18-31 rk  Gentag rk.2 og 3 (Du skal have 7 “forhøjninger” på indersiden)
 • 32-33 rk  Gentag rk.3
 • 34-45 rk  Gentag rk.2 og 3 (Du skal have 6 “forhøjninger” på indersiden)
 •           Luk af og hæft ender.
 • 2 stk “Flapper”
 • Slå 45 lm op og vend med 1 lm (ialt 46 lm)
 • 1-4 rk    1 fm i hver m, vend med 1 lm
 • 5 rk      2 fm sm, 1 fm i hver i de næste 41 m, 2 fm sm, vend med 1 lm
 • 6 rk      1 fm i hver m, vend med 1 lm
 • 7 rk      2 fm sm, 1 fm i hver i de næste 39 m, 2 fm sm
 •           Luk af og hæft ender.
 • Lomme
 • Slå 21 fm op og vend med 1 lm (i alt 21 lm)
 • 1-38 rk   1 fm i hver, vend med 1 lm.
 •           OBS: Istedet for at lukke af hækler du nu videre rundt for at montere delene – vend arbejdet så du kigger på indersiden. Du hækler fm hele vejen rundt og monterer delene undervejs, hækl 3 fm i hvert hjørne.
 •           Luk af og hæft ender.
 • Som afslutning tager du nu en kontrast-farve, du vender arbejdet så du nu kigger på ydersiden og hækler krebsemasker hele vejent rundt.
 •           Luk af og hæft ender.
 • Sy en knap på og monter elastikker i henholdsvis hver side på indersiden samt i midten (til knappen).
God fornøjelse :)
Her har jeg lagt delene foldet ud (kig evt. på snorene hvis du er i tvivl om hvordan de skal ligge)
Her er delene foldet ind (læg mærke til at snorene nu ligger anderledes) og du er klar til montere delene ved at hækle fastmasker hele vejen rundt. Når du er færdig vender du arbejdet, skifter farve og hækler krebsemasker hele vejen rundt.
Træk elastikken under forhøjningerne og bind knude i hver ende.
Træk elastik igennem som knaphul.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

106 thoughts on “Opskrift på hæklet etui til hæklenåle (Clover)

 1. Avatar
  joyce says:

  found you on pinterest! looks lovely and i really wanna make one. would you happen to have an english version or is it already floating out there in the internet that i don’t know of? thanks!

  • Avatar
   Henriette says:

   Maybe try googletranslate.. Jeanette has a button in the right collumn, where you can choose your language – don’t know if it will make sense (sometimes the translater makes an awful mess), but it could be worth trying :)

 2. Avatar
  Stinemor says:

  Wow. Er målløs. Det er noget det smukkeste stykke hæklearbejde jeg har set længe. TAK for du deler den med os andre. Jeg er benovet over at få lov til at kunne lave en bare halvt så flot som din.

 3. Avatar
  Anonymous says:

  Sikke en fin og gennemført diy, mange tak for den :) Laver du også snart en diy på dit iphonecover? ;) Det ville være super fedt:)

 4. Avatar
  Henriette says:

  Hvor er det bare sejt Jeanette – mit bud er, at enhver hækloholic i Danmark, og sikkert også verden over, går i gang med etuiet asap :) Jeg vil i hvert fald glæde mig til post-opgaveskrivning og tid til hækling!!

  Og btw – hvor har du dog fået fat på en clover nål i str. 1.0?

 5. Avatar
  Menneskebarnet says:

  Det er virkelig et gennemtænkt etui, med mange funktioner. Godt tænkt.
  Jeg synes generelt der er mange flotte bud på hækle-etuier her i blog-land. Men det er jo også bare med at have sit grej i orden. I en lang periode har jeg haft mine hæklenåle i en frysepose!! Det gav mig virkelig en tam følelse. Derfor syede jeg et turkis etui og jeg elsker det:)

  Jeg har lavet et link til dette indlæg fra min blog. Håber det er ok med dig, ellers må du bare sige til.

  Ditte

 6. Avatar
  Josefine says:

  Hvor er det fantastisk, jeg må straks igang. Eller jeg skynder mig lige at afslutte de tong jeg har igang, og så skal jeg helt sikkert have lavet et. Fantastisk med et hæklet et, jeg har et der er syet, som er godt slidt, mé. Da jeg kun meget sjældent syer et dette fantastisk!

 7. Avatar
  Christel | Colors and Creations says:

  Sikke en gennemført DIY! Tak for at du så gavmildt deler ud af dine kreative ideer og opskrifter, det påskønner jeg virkelig. Indtil videre er det kun blevet til et par pandebånd, men jeg har store planer om at hækle stjerne-halstørklædet snart.

 8. Avatar
  Eva says:

  Fed opskrift og er i fuld gang. Men er nervøs for, om jeg løber tør for garn… Hvor meget garn (søstrene) går der til et etui?
  Kh Eva

 9. Avatar
  Line Jepsen says:

  Super fin opskrift. Jeg har været igang med hæklenålen i weekenden og er nu selv ejer af et stk hæklet etui. Der er billeder på min blog og jeg har linket til dig og din opskrift :) Det med med stangmaske bag om stangen tog lidt tid før det gik op for mig hvordan, men derefter gik det nemt der ud af.

 10. Avatar
  Line Briesemeister says:

  Er der nogle der kan hjælpe med det der “bag om stangen” ??? jeg forstår det ikke ud fra billederne :( Jeg har indtil videre lavet halvstangmasker i stedet for, men det ser forkert ud…. hilsen en meget ny hæklerist ;)

 11. Avatar
  Josefine says:

  Jeg har nu hæklet endnu et af dine fantastiske etuier, denne gang med smukke finesser af ledder, bare fordi, og så fordi det passer helt perfekt til hende der har fået det.

 12. Avatar
  Deanne Stewart-Mills says:

  Thank you for your exellent tutorial. I had to translate to English and the translation was terrible. Lucky you have excellent step by step photos.
  Here is a link to my completed one on my Pinterest page. I changed your pattern quite a bit – I don’t need a pocket and I crocheted the flaps directly onto the base, rather than making them and sewing them on later.
  http://pinterest.com/pin/276549233340787630/

  Thanks again,
  Deanne
  Sydney, Australia

 13. Avatar
  Thea says:

  Hmm, jeg får altså ikke 38 stm i første række… hvad gør jeg forkert?
  Jeg kan forresten de engelske hæklemaske, hvis der er brug for at få nogle opskrifter oversat :)

 14. Avatar
  Rosa says:

  Fantastisk gennemført opskrift. Og derudover det eneste etui, der er de lækre clovernåle værdigt. Tak fordi du hjalp os med at få styr på hæklegrejet. Tag et kig på vores blog hvis du vil se vores to eksemplarer (og et mere på vej) // Rosa og Isabella fra Garnkusserne

  • Avatar
   Rosa says:

   Hej Josephine. Jeg har begge gange brugt et nøgle af det tynde (8/4) bomuld med kun en meget lille rest tilbage. Og det var med en kant af anden farve.
   Mvh Rosa

  • Avatar
   Karina says:

   Hej
   Det etui er simpelthen et most have i min samling og derfor tog det mig ikke længe før jeg også var igang med det. Men jeg kan ikke få rækkeantallet og “forhøjningerne” til at passe. Når jeg tæller efter på billedet så er der kun 15 rækker, men i opskriften siger du der skal være 17 rækker. Er det bare mig der tæller forkert, jeg får nemlig 8 forhøjninger ved 17 rækker og ikke 7.
   Kan jeg bare regne med at flapper og resten af etuit vil passe hvis jeg følger rækkerne??? Forstår du hvad jeg mener.
   Jeg synes bare det er så anvendeligt og vil ikke lave det “forkert”… :)

   • Avatar
    Jeanette // Lutter Idyl says:

    Hej – åh der er løbende blevet rettet til i opskriften måske der så netop i disse retterlser er kommet andre fejl – jeg har prøvet at rette til som min logik siger mig at den bør være men det er en gammel opskrift så måske jeg har glemt nogle “logikker” i den. Du må lige prøve at teste om den virker for dig nu og ellers følg billedet :) Flapperne er jo rimelig nemme at justere til så de passer :) Vh. Jeanette

 15. Avatar
  Heidi Flint says:

  Det er simpelthen SÅ fint og er nu i fuld gang. Har bare lige et spørgsmål, hvis jeg skal gentage række 2 og 3 til og med 17. række, så får jeg altså 8 forhøjninger og ikke 7, som du skriver, og som der er på billedet? Hvorfor kan jeg ikke få det til at passe? Og nøøøøøj hvor jeg glæder mig til din bog lander i min postkasse :)

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Umiddelbart har du bare gentaget en gang for meget – kan være lidt med at skrive det så alle forstår det men jeg mener at man skal lave række 2 og 3 i alt 8 gange så altså ikke 8 gange udeover :) Håber du kan få det til at give mening :)

   • Avatar
    Helle Møller says:

    Men for hver gang du gentager række 2 og 3 så vil der komme en forhøjning. Altså hvis du laver dem i alt 8 gange vil der også være 8 forhøjninger. Mit passer til billederne osv, men jeg har kun hæklet række 2 og 3 7 gange i alt, ellers passer opskriften ikke med billederne.

 16. Avatar
  Lisbeth Roesen says:

  Jeg har lige et spørgmål til monteringsafdelingen. Når jeg skal monter “flapperne” og selve “grundstykken” sammen, skal jeg så lave fastmaske i de to inderste masker fra de to, eller skal jeg bruge den hele maske fra de to, og derved have fire på hæklenålen? Jeg har prøvet at google det, men der er vist flere forskellige måder at gøre det på.

  • Avatar
   Lisbeth Roesen says:

   Jeg kan se nu, at det er noget rod, jeg har fået spurgt om, efter jeg er begyndt at monter delene.. Undskyld forstyrrelsen :)

 17. Avatar
  Malene says:

  Dejligt etui, som jeg netop er blevet færdig med!
  Men er der en smart måde at stive det lidt på, da jeg synes det er ret blødt.

  Mange tak for en flot og super godt forklaret opskrift!

 18. Avatar
  Sanne says:

  Hej- jeg har addi swing hæklenåle og til høre om de passer ind i etuiet, eller om je evt kan tilpasse det lidt, på de kan være der

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Dem kender jeg desværre ikke så det kan jeg ikke svare på men ja du kan jo sagtens justere længden lidt – du kan nok fornemme det i starten om de passer :)

 19. Pingback: Min version | Husbestyrerinden

 20. Avatar
  Rikke says:

  Hej :) Fin fin opskrift.en jeg får altså heller ikke 38 stgm i første række. Har du nok skrevet forkert? Du laver jo først en stgm i 3. maske fra nålen. Rikke

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej – som jeg også skriver så tæller jeg de to lm jeg vender med som en stangmaske så i alt 38 ;)

 21. Pingback: Dagens oppskrift: Hæklet etui til hæklenåle | Hekleoppskrift

 22. Avatar
  Anita says:

  Hvor øvet skal man være for at lave dette? Er nybegynder og lige blevet færdig med et grannystrips tæppe, mit første projekt

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Åh det er så svært at vurdere, jeg har jo lavet mange billeder til at hjælpe en på vej så jeg ville da bare prøve at kaste mig ud i det – ellers er google og youtube jo også altid gode at have ved hånden hvis man bliver i tvivl :)

 23. Pingback: Endelig fredag! | Sysleri & Skribleri

 24. Avatar
  Maria Jensen says:

  Jeg er selv meget rutineret strikker, og har tidligere kun hæklet kanter på trøjer og sjaler. Jeg havde ingen problemer med ar følge opskriften, og billederne er superdetaljerede, hvis man kommer i tvivl undervejs.

 25. Avatar
  Annette says:

  Hej…. Vildt flot etui. Jeg kunne godt tænke mig at hækle det, men jeg har 18 nåle i for skelligt størrelse og tykkelse, og dit ser ud til at passe til færre. Kan man evt. bare forlænge opskriften med en fold mere?
  Venlige hilsner

 26. Pingback: Hæklet etui til hæklenåle i flotte farver

 27. Avatar
  Tanya Kirk says:

  Jeg elsker dette her! Sådan et må jeg lave!
  Må jeg spørge, hvor henne du har købt de flotte hængelås lignende nåle? Sådan nogle kunne jeg rigtig godt tænke mig!! :)

 28. Avatar
  Mette Overbeck christiansen says:

  Hejsa….. Virkelig gennemført opskrift dejligt at til ? Men men ….. Da jeg har hæklet alle dele færdig ser jeg en lille skrive fejl i opskriften ? Som har STOR betydning for det endelig resultat. Ved ” flapper” og ” lomme” står der hækle fm og det gjorde jeg men det skulle jo være stm ??
  Så nu må jeg hækle stykkerne om ?
  Glæder mig alligevel til jeg bliver færdig med den ????

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   De er hæklet med fastmasker og ikke stangmasker så det er ikke en fejl…ved ikke lige hvorfor det du har hæklet ikke passer :/

 29. Avatar
  Mette Overbeck Christiansen says:

  Hejsa. Har lige hæklet alle delene og opdager en lille skrivefejl som så bliver en STOR fejl ?? ved ” flapper” og ” lomme ” står der hækle fm. Men der skulle have stået stm. Så mit lomme stykke passer slet ikke med det andet ? Men det laver jeg om men et smil på læben ? Men et super god opskrift er det ?? mvh Mette

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   De er hæklet med fastmasker og ikke stangmasker så det er ikke en fejl…ved ikke lige hvorfor det du har hæklet ikke passer :/

 30. Avatar
  Jennifer says:

  This is a really nice pattern. I would like an English version as well – mostly on the pictures since those can’t be translated with the Google translate button.

 31. Avatar
  Michella says:

  Jeg er helt betaget af det etui, og er opsat på at lave et til mig selv og min søster..

  Men, men, men.. Jeg har nu startet på det nok 10 gange, og hver gang bliver det skævt.
  Jeg følger ellers opskriften, men et eller andet sted gør jeg galt.

  Har du nogle gode råd..

 32. Avatar
  Jeanne says:

  Super fin etui ??jeg har et spørgsmål: hvor lange må hæklnålene max være for at kunne være i dette etui? På forhånd tak☺️

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej – åh det ved jeg desværre ikke lige da jeg ikke selv har det længere – lavede det til mine hæklenåle fra Clover så du kan måske sammenligne med disse. Ellers er det ret nemt at justere til når du går igang hvis du måler på de første rækker :) Vh. Jeanette

 33. Avatar
  stinne says:

  Synes den er så fin. Er selv igang med den men det undre mig at man skal springe en maske over i beg. Af alle omgange for der kommer jo ikke en ekstra maske på nogen steder, så kommer den da til at gå ind????
  Hilsen stinne

 34. Avatar
  Line says:

  Hej nu har jeg forsøgt med denne opskift. Og har fulgt den til punkt og prikke, men den bliver for lille og mine hækle nåle kan ikke være i den ?

  • Avatar
   Forlaget Bøgelund says:

   Hej Line – der er jo ikke hæklefasthed på så hvis du hækler mere fast kan det være det er derfor. Men det er bare at slå lidt ekstra masker op så stykket kommer til at passe i bredden til dine hæklenåle – disse kan der jo også være forskel på :). Vh. Jeanette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.