Opskrift på hæklet "sadel" til gyngehest

En læser, Natascha, skrev en sød mail med rosende ord og fik også planet en idé i hovedet på mig som jeg ikke kunne slippe – hun spurgte om man kunne lave en”sadel” til Bojesen gyngehesten og straks så jeg det for mig og gik igang (total overspringsh(æk)andling!).
Det er blevet til et gråt og hvidt hæklet “korset” til den kære ganger og jeg er svært tilfreds! Jeg synes det giver den lidt ekstra karakter og personlighed :)

Elastikken er ført gennem samme huller som der hvor jeg har hæklet fastmasker – hver andet “hul” er ligesom en smule større hvilket er lettere at fornemme når man sidder med det :)
Hvis du vil have samme mønster er det bare at tælle løs – ellers er det bare at lade kreativiteten få frit løb, mulighederne er mange!

OBS! Opskrifterne er kun til privat brug – så du har hverken lov til at sælge opskriften eller de ting du laver/hækler ud fra den.

Opskrift:
Hæklenål #3
Ca.1 nøgle (50 g) Bomuldsgarn + en rest (jeg har brugt garn fra Søstrene Grene)
Rund elastik snor (den neongule er fra Stof2000)
rk    = række
lm    = luftmaske
fm    = fastmaske
stm   = stangmaske
*-*   = Det som står mellem *-* skal gentages omgangen rundt.
boble = i den samme maske hækler du følgende: slå om og lav en stangmaske hvor du venter med at trække igennem den sidste løkke, dette gentager du så du ender med at have 5 løkker på nålen, så slår du om og trækker garnet med tilbage gennem alle 5 løkker – se vejledning HER eller søg på Youtube efter “bubble stitch”

Slå 49 lm op og vend med 1 lm (50 lm i alt)
1 rk    1 fm i hver m, vend med 1 lm (49)
2 rk    *1 fm, 1 boble*, slut med en fm i den sidste m, vend med 1 lm

Gentag rk 1 og rk 2 så du har i alt 20 rækker med bobler (prøv her at måle arbejdet om du skal have færre eller flere boble-rækker da det kan svinge alt efter hvor fast du hækler;) – slut med rk 1.
Tilsidst hækler du en række fm ned langs hver side af arbejdet.

Hæft ender og læg arbejdet på hesten, hvorefter du fører elatikken igennem og slutter med at komme enderne i en anorak-klemme. Det kan strammes godt ind og sidder fint fast, men læg evt et skridsikkert underlag under (slingredug) for at det ikke glider rundt.

God fornøjelse :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

18 thoughts on “Opskrift på hæklet "sadel" til gyngehest

 1. monsterscircus says:

  Ej, hvor ser det fedt ud! Så lækkert med de hvide og grå bobler! Super smukt må man sige! Jeg har faktisk en popcorn pude, som jeg aldrig har fået lavet færdig. Tusind tak for inspiration, du er så sej. Ha en dejlig aften

 2. Madam Mertz says:

  Og hun gør det igen!!
  Dine kreationer er simpelthen så fine, og så gennemførte. Super flot arbejde ENDNU en gang – og tak fordi du deler ;D
  Rigtig god aften.

 3. Gilette says:

  Kan kun være enig med Madam Mertz – igen har du kreeret en ny lækkerhed, så gennemført lækkert til mindste detalje… jeg får mundvand.

 4. caracol says:

  This is beautiful! I’m from Mexico and don’t really understand your blog hahaha but I love it! It gets me soo inspired each time!!:) Have a nice day

 5. Tina Miličić says:

  Is it anyhow possible to get this pattern in English. When I use google translator it’s quite bad and I’m a beginner in crochet so I can’t really make a sense out of it.

  Tnx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.