Opskrift på Hæklet iPhone Cover

Efter et hyggeligt besøg igår hos Line fik hun plantet en inspiration og idé i hovedet som jeg liiiige var nødt til at prøve af. Et meget hurtigt projekt som er lavet uden de helt store overvejelser, det kan være befriende bare at gribe nålen og se hvad der sker – det er der kommet dette lidt grovere melerede iPhone cover ud af og synes det var super fedt at lege med farverne og har mange flere kombinationer i hovedet som jeg er nødt til at prøve af.

Hvis du prøver opskriften af, så læg endelig en kommentar, så linker jeg til dig :)

Update: Se Marias fine version HER, Annas verden HER, Hannes HER, Lillefisens mors HER, Barbaras HER, Charlottes HER, Karens HER, Christels HER, Pias HER og Anes HER :)

OBS! Opskriften er kun til privat brug – så du har hverken lov til at sælge opskriften eller de ting du laver/hækler ud fra den.

OBS! Jeg hækler forholdsvis stramt så det er muligt at du er nødt til at småjustere med flere eller færre luftmasker når du starter.

Opskrift
Hæklenål #4
Dobbelt garn (så her kan du leget løs med farver:)- Jeg har brugt bomuldsgarn fra Søstrene Grene.

rk    = række
omg   = omgang
lm    = luftmaske
fm    = fastmaske
km    = kædemaske

Husk at hækle omkring enderne så du slipper for at hæfte undervejs ;)

Slå 9 lm op (10 hvis du hækler stramt), vend med 1 lm (10)(11)
1 rk     2 fm i den første m, 7 fm (8 fm), 2 fm i den sidste m – forsæt nu rundt på den anden side når du skal igang med 2 rk istedet for at vende arbejdet.

2 rk   2 fm i den første m (samme sted som du sluttede 1 rk), 7 fm (8 fm), 2 fm i sidste m (samme sted som du startede 1 rk.) (22 masker i alt pr. omgang)(24)
Forsæt nu rundt til du har hæklet ca. 22 omgange. Her hækler du hen til hjørnet og laver 3 lm, spring de to næste m over og forsæt med fm rundt. Når du kommer til lm-rækken hækler du 4 fm omkring rækker og slutter med 1 km i næste m.
Klip og hæft ender.

God fornøjelse :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

26 thoughts on “Opskrift på Hæklet iPhone Cover

 1. Zita says:

  Super fint… Jeg forsøgte at gå igang med den, men men men:-), kan det passe at du har hæklet det kun på de her 20 masker rundt? Har du ikke øget det efter rk2? Jeg kan i hvert fald slet ikke få min iPhone ned i den:-)

 2. Schionning says:

  Hej Jeanette
  Jeg har nuppet din idé og lavet en cover. Dine covers er godt nok super fine – så god er jeg SLET slet ikke til at hækle endnu. Men det kommer nok med tiden :-)
  Jeg valgte at bruge garnrester til at lave en “tester” med. Det har jeg nu lidt fortrudt, for coveret blev så fint, men de rest-farver jeg har brugt er ikke lige mig. Hehe :-)Desuden brugte jeg mindre garn og måtte øge med nogle masker – det fungerer egentlig rigtig godt, hvis man laver løsmaskerne og så måler sin iphone i bredden. Hvis rækken med løsmaskerne så lige et 1-3 løsmasker (alt efter hvor stramt man vil have coveret) kortere end iphonen, så kommer det til at passe :-)
  Tak for dine gode ideer. Jeg har linket til din side på mit indlæg. Håber det er ok :-)

 3. Anna's verden says:

  Tusinde tak for opskrift og inspiration – nogengange for meget… I hvert fald har jeg gang i ALT for mange projekter på én gang!
  Fik lavet et cover i går – linket til din opskrift – og er i gang med nr 2…
  TAK! :-)

 4. Hanne says:

  Hejsa

  Jeg har også brugt din opskrift og har lavet en i rød og grøn med rød baggrund og grønt juletræ – har desværre ikke noget sted at vise den :-)

  Skal helt sikkert lave mange flere :-)

 5. Flisbet says:

  Hej Jeanette
  Jeg så dit fine cover og har prøvet at starte på opskriften et par gange. Jeg er ret grøn inden for hækling og har derfor et par spørgsmål:
  1) Den allerførste maske, som jeg slår omkring pinden, tælles den med i de 9 masker, jeg slår op?
  2) Efter 2. række bliver jeg så ved med at tage to masker i den første og den sidste maske i hver række?
  Mange venlige hilsener – Lisbet

 6. Gevir says:

  Ih det cover er så fint. Men opskriften driller mig. Nok fordi jeg ikke er så rutineret:-)
  Jeg er med på at jeg skal slå 9 lm op. Men så skriver du at jeg skal vende med 1 lm. Betyder det at jeg så allerede nu skal til at hækle tilbage i de 9 lm? eller skal jeg bare først slå 22 lm op og så hækle tilbage med fm herefter?
  Det volder mig altså lidt problemer…Specielt det der med at få arbejdet til at blive “rundt”.
  Kunne du måske lægge nogle billeder ind af processen med de første 2 rækker?
  Ellers er det virkelig en rigtig fin blog du har :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.