Opskrift på Geometriske hæklede grydelapper

Jeg har gået med en idé og fiflet med en opskrift på et par grydelapper som er lidt hurtigere og nemmere at gå til end DISSE.  Og her er de så – det er efter sammen fremgangsmåde som de andre jeg lavede, hvor der er hæklet to sider og hvor man hæfter en thermium lag imellem, samt en neon-farvet elastik som ophæng. Her er massere af muligheder for at lege med farver, melerede toner og overgange så det er bare at gi’ los :)
Og ja en idé kommer sjældent alene, for prøv lige at se nogle fantastiske grydelapper Tusindfryd netop lagde ud igår, det er da lidt sjovt ik! :D Dem tror jeg helt sikkert også jeg skal prøve at lave :)

Hvis du laver mine grydelapper så giv et prej så linker jeg til dig :)

Update: Se Louises version HER, Trines HER, Christas HER, Maries HER og Sines HER :)

Dette var den første der blev lavet og som blev lige en anelse “for kort” men den fungerer nu stadig fint og farverne er lækre :)

OBS! Opskriften er kun til privat brug – så du har hverken lov til at sælge opskriften eller de ting du laver/hækler ud fra den.

OBS! Jeg hækler forholdsvis stramt så det er muligt at du er nødt til at småjustere med flere eller færre luftmasker når du starter.

Opskrift
Hæklenål #4
Dobbelt garn (så her kan du leget løs med farver:)- Jeg har brugt bomuldsgarn fra Søstrene Grene.
Thermium (kan købes HER)
Elastik (Denne er også købt i Stof2000)

rk    = række
lm    = luftmaske
fm    = fastmaske
km    = kædemaske

Alle rækker vendes med 1 lm.

Husk at hækle omkring enderne så du slipper for at hæfte undervejs ;)

Slå 20 lm op, vend med 1 lm (21 luftmasker ialt)
1 rk     1 fm i hver maske, vend med 1 lm (20)
2 rk     2 fm i den første m, 1 fm i hver m indtil du når den næstsidste maske i rækken, 2 fm i sidste m, vend med 1 lm (22)

Gentag række 1 og 2 til du har i alt 38 fm på rækken.
Nu skal du til at tage ind og gør som følgende (det er også her at du skifter farve)

3 rk   2 fm sm, 1 fm i hver m til der er 2 masker tilbage på rækken, 2 fm sm, vend med 1 lm (36)
4 rk   1 fm i hver m, vend med 1 lm

Gentag række 3 og 4 til du har 20 masker tilbage. Klip men husk at lade en lang snor være tilbage til at hæfte thermium laget fast med. Hæft eventuelle øvrige ender. Klip et lag thermium lag så det er lidt mindre en lappen. Du behøver kun et lag da det bliver ret tykt når lapperne er hæklet med dobbelt garn.

Hækl en lap magen til men hvor du ikke klipper til sidst, da du her skal hækle dem sammen.

Klip et stykke elastik (ca.10 cm så du har lidt at gøre med) og bind en knude.

Når du har hæftet thermium laget fast på den første lap, lægger du lagene ovenpå hinanden og hækler nu hele vejen rundt. I hjørnerne har jeg hæklet 2 fm i masken på højre side af hjørnet, 1 lm og 2 fm i næste m, altså masken på venstre side af hjørnet. Slut med 1 km i slutningen af omgangen.

Klip af og hæft ender.

God fornøjelse :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

70 thoughts on “Opskrift på Geometriske hæklede grydelapper

 1. Avatar
  Sissel says:

  Så fine! De må jeg prøve å hekle! Takk for oppskrift:)
  Er allerede i gang med Tusindfryds hus, så jeg tror det blir grytekluter til hele familien til jul;)

 2. Avatar
  Marina says:

  Jeg drømmer om at få dine skønne grydelapper med som en af de udvalgte ideer til mit tema om hjemmelavede julegaver (sidst i november tænker jeg). Ville det være ok hvis jeg lånte et billed til omtalen (og så forøvrigt linker som jeg plejer)?

  • Avatar
   Marina says:

   Kære Jeanette. TAK. Jeg beundre din smukke blog og dejlige stil iøvrigt og vil være meget glad for at have de fine grydelapper med i gavetemaet. Det er som jeg skriver et tema jeg plejer at køre i slutningen af november så det bliver nok det samme i år. Jeg tænker at jeg vil have dine og Tusindfryds i det samme indlæg for de er begge fine og helt anderledes cool end de klassiske hjemmelavede grydelapper. Temaet er sådan mest med gaver som børn kan lave, men jeg vil også gerne have en enkelt ide med som retter sig mod voksne. Jeg havde faktisk kik på en anden ide. men disse grydelapper er simpelthen bare for fantastiske.

 3. Avatar
  IdaS says:

  De er bare flotte! Hvis du har mod på det en dag, må du gerne lave en DIY til totale nybegyndere!! Jeg har aldrig hæklet, men jeg kunne godt tænke mig at lave disse!

 4. Avatar
  Mette M says:

  De er simpelthen så fine, og de er lige til at gå til (selvom man er nybegynder). Jeg har et enkelt spørgsmål, og det nytter sig til min titel som nybegynder – mine kanter bliver ikke så fine som dine ? Og jeg ved godt, at det bliver pænere, når det hækles sammen til sidst, men inden det er dine stadig langt pænere end mine sider. Når du har hæklet en vej og derfor skal “tilbage”, bruger du så vendemaske hver gang ? Eller er det kun lige i starten ved luftmaskerne ?

  Det er SÅ fin en blog. Jeg elsker alle dine opskrifter.

 5. Avatar
  Kalinka says:

  Dine grydelapper var så fine, at jeg besluttede mig for at lære at hækle :-)
  Men jeg har et nybegynder spørgsmål, hvad vil det sige at hækle to fastmasker i en maske?

 6. Avatar
  Freja Fredsgaard says:

  Hej Jeanette!

  Jeg ville bare lige høre ad hvor du har købt den pink elastiksnor? De har den nemlig ikke i Stof2000, med mindre de har haft den da du købte, men så ikke fører den længere.

  Mvh. Freja

 7. Pingback: Lykkerus

  • Avatar
   Anja Franka Andersen says:

   Så fik jeg også hæklet disse skønne grydelapper – tak for opskriften og inspirationen. Billeder af mine grydelapper kan ses på anjafranka.com
   Kig meget gerne forbi :)

 8. Pingback: Skønne grydelapper | Anja Franka's hygge univers

 9. Avatar
  Ninna says:

  Jeg forsøger og forsøger, men formen bliver ikke rigtig.
  Vil du oplyse tykkelsen på garnet du bruger, for nu skal det gøres rigtigt?
  :)

 10. Avatar
  Maria Isabell says:

  Hej Jeanette
  Hvor mange garnnøgler skal jeg bruge til disse? Søstrene Grenes bomuldsgarn kommer i ruller af 50 g / 160 m :)
  På forhånd tak, de er SÅ fine dine grydelappet og vil passe perfekt til mine HAY viskestykker med neonfarver.

 11. Avatar
  Majbrit says:

  Jeg er netop blevet færdig med et par til mig selv. Er dog ikke lavet med det der i midten, men bare med dobbeltråd af noget tykt garn. Men jeg har brugt din opskrift og også linket til dig :)

 12. Pingback: Dagens oppskrift: Geometriske grydelapper | Hekleoppskrift

 13. Avatar
  Tanja says:

  Super fede grydelapper og jeg vil give mig i kast med dem med det samme!
  Jeg har bare lige et spørgsmål – og det er meget lavpraktisk, siden jeg er totalt nybegynder. Men hvordan skifter man farve (altså ikke rundt i kanten, som er så fint illustreret)? Binder man bare enderne sammen? Er der ikke en smartere “hækle-ekspert-metode”?

 14. Avatar
  Gitte says:

  Hej ;) jeg er ny i hækleriets vidunderlige verden ;) men ved ikke hvor jeg køber thermium og hvad egenskaber dette har ?

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Thermium isolerer mod varmen, kan udelades men jeg synes det er rart at man er sikker på at man ikke brænder sig. Kan købes i diverse stofbutikker (som eks. Stof2000 som jeg har også har skrevet) men kan sikkert også fåes andre steder :)

 15. Pingback: Opskrifter til nybegyndere ♥ | Sannemai blog

 16. Pingback: Kommende projekter :-) | Sannemai blog

 17. Pingback: Hexagon | Sannemai blog

 18. Pingback: Ugens kreative #5 – grydelapper | A Part of Me

 19. Pingback: Hæklet grydelapper | Made by Røgilds

 20. Avatar
  Kelsey says:

  Hi! I am very excited to try this pattern. I can translate rows 3 and 4 into English, but not rows 1 and 2. Could you possibly just give me a quick translation? Thank you so much! I love your aesthetic, and your photography is gorgeous.

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hi

   Sorry I can help right now since I’m crazy busy but hopefully I will get around to translating more of my patterns! :)

  • Avatar
   Janne says:

   Hi Kelsey,

   Here’s a translation fo rows 1 and 2 (in British terminology):

   Make a chain of 20 ch + 1 ch for turning
   1: 1 sc in each ch + 1 ch for turning (20)
   2: 2 sc in the first stitch, *1 sc in each stitch* until the second last in the row, 2 sc in the last stitch, turn with 1 ch. (22)
   Repeat until you have 38 stitches.

   I hope this was helpful,
   Janne

 21. Avatar
  Lise says:

  Så flotte!
  Hvor meget garn bruger du på en grydelap? Er ny i hækleverdenen og har bare så mange rester fordi jeg er dårlig til at regne det ud ?

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Jeg har desværre ikke mål men mine har en rigtig fin god størrelse – hvis du synes de virker små kan du bare tilføre nogle flere rækker efter samme princip :) Vh. Jeanette

 22. Pingback: Grydelapper på samlebånd...

 23. Avatar
  Camilla Nielsen says:

  Så fine grydelapper og min første hæklet ting som så også lige tog mig en måned:) Hvordan syr/hækler du termolaget fast på den ene hæklet lap? Og hvor køber du elastik?

  Mvh. Camilla

  • Avatar
   Forlaget Bøgelund says:

   Hej Camilla

   Altså jeg viser jo på billederne hvordan jeg syr termolaget fast og der står også hvor elastik er købt i start af opskrift :)

 24. Avatar
  Cecilie Bechshøft says:

  Hej
  Jeg synes disse grydelapper er virkelig fine, og tænkte at jeg ville prøve at hækle et par, men ved du om man kan bruge det tykke bomuld 8, i stedet for dobbelt garn og få det samme fine resultat?
  mvh Cecilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.