Hæklet lappetæppe i Kauni…

TADAAAAA her er det…mit fantastiske og færdige tæppe AKA evighedstæppet! :D Se her den laaange føljeton om tæppet.
Jep janteloven er lagt på hylden for jeg er SÅ tilfreds! Inspirationen har været Vesterhavet og hyben – forestiller mig at det ville være perfekt i et sommerhus med netop udsigt til disse to inspirationskilder :)

Jeg føler at lappetæppet er et slags svendstykke og at først NU, er jeg officielt en rigtig “hækler”! Det er godt nok et kæmpe arbejde sådan en tæppe men dermed også SÅ meget mere tilfredsstillende når det er færdigt. I der har lavet et lappetæppe kender til det vanvid at ligeså snart man har hæftet den sidste ende, er man klar til at begynde et nyt… ;D

GARN: Kauni Uld i 7 forskellige farver (kan bl.a. købes hos Yarnfreak og Tante Grøn) – 

MÆNGDE: Da hele tæppet vejer små 1200 g (uden ender) ville jeg købe 1300 for at være på den sikre side – jeg ved desværre ikke præcis hvor meget af hver farve men tæppet er groft set delt op i 4 farver (med en overvægt af den hvide) så det er det jeg ville gå efter (mht. de farvede “prikker” så går der meget lidt af et nøgle så hvis man ikke har rester må man her beregne en del spild af i disse farver!).

FARVEKODER: 
LL (Neon Pink), RR4 (Mørk Petrol), RR7 (Lys Blå), NN1 (Natur), QQ (Mørk Orange), NN4 (Mørk Sennep), UU (Grå/Støvet Grøn)

MÅL: Tæppet måler ca. 130 x 170 cm

OSPKRIFT: Lapperne er hæklet på nål #3 efter DENNE OPSKRIFT  // KANT: Jeg har hæklet 2 omgange fm (3 fm i hjørnerne) og sluttet med musetakker/picotkant :)

SAMMENHÆKLING: Flad sammehækling med kædemasker som vist HER

VASK: Jeg har vasket tæppet på uldprogram (30 grader) i vaskemaskinen med uldvaskemiddel fra Levevis, en kalktablet og lidt eddike. Derefter har det ligget og tørret flat på gulvet på håndklæder hvor jeg har trukket det lidt i facon og det gør altså bare lige det sidste. Dette har gjort tæppet meget blødere og mere flat.

VÆGT: Tæppet vejer 1184 gram (det er uden de MANGE ender der skulle hæftes, så ville nok gå efter 1300 gram ‘just in case’)

Min lille hjælper under fotoshoot – havde sin sag for med at holde tæppet fladt da det blæste en halv pelikan…
 ©Blogish – og wup wup der kommer et nyt nummer af det skønne, gratis online-magasin Blogish i maj! :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

201 thoughts on “Hæklet lappetæppe i Kauni…

 1. Frk. Smed says:

  Hold nu op et lækkert tæppe! Kan godt forstå at du er stolt. Er også lige begyndt på et nyt evighedstæppe, men det er virkelig rart med et projekt man altid kan arbejde lidt på.
  Hav en fantastisk weekend.

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Tak tak…jeg synes også man burde lave et form for emblem/mærke halløj ala et eksamenpapir/studenterhue som man fik tildelt når man var færdig…måske bare en lille guldstjerne at klistre i panden :D

 2. Mette M says:

  Fantastisk smukt tæppe – skønt med Vesterhavs inspirationen – den er god!! Tak for vasketips og fordi du skriver at det er et evighedsprojekt…. jeg er selv igang med et kauni tæppe og var slet ikke klar over omfangen da jeg glad startede op…. For laaaaaaang tid siden. Det dejlige er, at det er en god mulighed for at øve tålmodighed…. :-)
  Kigger lige lidt på de smukke, smukke billeder igen :-)

 3. Guðrun J. says:

  Det er virkelig flot! Dejligt, hvordan du har leget med farverne. Og ja, jeg kender godt vanviddet. Er i gang med at færdiggøre mit tæppe nummer to, og jeg overvejer allerede det tredje. For jeg kan næsten ikke undvære at have en lap at hækle på en gang imellem.

 4. Annemaris Univers says:

  Det er et flot tæppe, du har hæklet. Jeg får ikke hæklet så meget, som jeg gerne ville. Det er strikkepindene, der trækker mest i mig. Apropos strik, så lagde mærke til at de reklamerede for din blog i det nyeste nummer af Kreativ Strik, som jeg netop har modtaget med posten i dag.

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Det føles ihvertfald sådan – tror egentlig ikke at prøven står i at hækle lapperne men nærmere i at finde tålmodigheden til at få hæftet alle enderne og hæklet dem sammen! :D Og tusind tak…

 5. Tina says:

  Hvor er det helt fantastisk smukt! :) Flot arbejde! Nu må jeg altså snart lære at hækle så jeg kan lave skønheder som dine :)

 6. Lise says:

  Undskyld mit sprog. Men det er bare pisse flot. Må man tage din ide til sig og selv starte et evighedsprojekt. Kan være at når jeg er færdig om nogle år jeg får et sommerhus som det kan bruges i. Man har vel lov at håbe.

 7. Pernille says:

  Hvor er det bare skide smukt og helt unikt! Jeg er så ked af at jeg ikke kan hækle i Kauni. Jeg kan vidst ikke tåle lanolinen, eller et eller andet i det. Det er bare så træls når man ser dit sukke tæppe! Det var rigtigt hyggeligt lige at møde dig sidste fredg. Blev jo nærmest helt “starstruck” over at møde en blogger jeg beundrer så meget!

  Klem Pernille

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Ej virkelig? Det er da SUPER irriterende for ja det er noget ret lækkert garn der rækker laaaangt og kommer i så mange flotte farver! Øv… Og lige over! SÅ hyggeligt at mødes og hey du skal ikke komme for godt igang, du kan finde ud af at hakke – du er i en liga for sig! :D

  • Pernille says:

   Jarh er virkelig også træt af det! Haha næste gang du kommer til Århus og op til Camilla må du lige sige til, så kan jeg lære dig det jeg kan af hakning ;)

 8. Asli says:

  Årh, Jeanette! Hvor er det altså bare blevet godt! Jeg er så fuld af beundring for den slags overblik, det kræves at se sådan et flot tæppe for sig og for tålmodigheden til at føre det ud i livet. Og jeg tror med sikkerhed, jeg kan sige, at jeg aldrig kommer til at kunne gøre dig kunsten efter :-)

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Mange tak – uh som sagt vil jeg tro man skal bruge omkring de 1300 gram og et nøgle ligger vist omkring 150 gr (og koster i omegnen af 70,- pr. nøgle…) wup wup ca. 630 kr…:) Men har selvfølgelig brugt flere penge da jeg jo kun har brugt meget lidt fra de 3 nøgler af henholdsvis pink, sennep og okker :)

 9. pif paf puf aka Lea. says:

  Sådan der! Det er fandme flot! Er vild med mønstret. Nu havde jeg lige lagt mig fast på et mønster og var gået så småt igang med at sy samme og så kommer du med det her… Nu er jeg jo i vildrede…. ;-)
  Det er virkelig flot Jeanette! Respekt herfra

 10. SparDame says:

  Så smukt. Har selv lige lært mig at hækle og er drømmer selvfølgelig også om mit helt eget tæppe.
  Hvordan laver du mønster? Findes der et program eller tegner du bare på kvadrat-papir? Synes det er super inspirerende med dine pink og orange dots ;-)

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Hejsa – ja det er da bare at komme igang – jeg startede også dette op kort tid efter jeg havde lært at hækle og her små 2 år efter er det ENDELIG færdigt! :D

   Jeg har faktisk ikke tegnet det op men havde bare idéen inde i hovedet men ja ellers er kvadratisk papir en glimrende og hurtig løsning – det har jeg før brugt :)

 11. Anita says:

  Hvor er det smukt, meget grafisk/arkitektonisk, og fantastisk flotte farver – passer så fint til de maritime omgivelser. Du bor jo et totalt lækkert sted :)

 12. bare WUNDERBAR says:

  Neeej hvor det fint..! Får rigtigt meget lyst til at hækle nu… har lagt det lidt på hylden fordi jeg var blevet mæt af hækleriets udtryk.. men det æaver du jo helt og aldeles om på…! Smukt….

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Uh sikke et kompliment og jeg forstår så udemærket hvad du mener – tror også det generelt er blevet lidt min mission at prøve at give hæklingen et andet og lidt mere moderne udtryk :) tak for de søde ord…

 13. Nørkle Tøserne says:

  Længe har tanken om at hækle et tæppe rumsteret i mit hoved men den rigtige idé har ikke været der før nu. Tusind tak for inspiration og tillykke med det flotte arbejde. Jeg må vist hellere købe noget garn og komme i gang ;-)
  Mvh Rikke

 14. Avi says:

  Virkelig lækkert tæppe! Det er så fedt med det grafiske udtryk. Jeg er ret imponeret over, at du har kunnet holde styr på mønsteret, har du evt lavet en skabelon/skitse af det inden?

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Tusind tak – nej jeg har ikke lavet nogen skabelon – det hele er foregået inde i hovedet og så har jeg leget lidt med lapperne undervejs og da jeg var et godt stykke henne lagde jeg dem som jeg synes, tog et billede og skrev en lille liste over hvilke lapper der skulle hækles for at det kunne komme til at passe – men ja en anden gang kunne det være smart at tegne op først på noget kvadratisk papir :)

  • Jeanette / Lutter Idyl says:

   Tak…jeg ville faktisk skrive farverne ned men tror de varierer lidt fra butik til butik hvad de kalder det og selv hos Tante Grøn tror jeg også de har givet dem nye navne siden jeg købte så jeg opgav lidt..:/ Men umiddelbart hed de dengang: Mørk Petroleum, Lys blå, Grå, Natur, Mørk Orange, Mørk Sennep, Neonpink :)

  • Ida Nissen says:

   Hej Dorthe og Jeanette,
   Jeg har undersøgt meget i farverne, og jeg er ret sikker på det er følgende farver(hvilket også passer med navnene du, Jeanette, skriver) – jeg bruger garvernes nummer, så kan de også findes andre steder; RR4, RR7, UU, AA, QQ, NN4 og LL :-)

 15. Menneskebarnet says:

  Hej Jeanette
  Tillykke med din svendeprøve!!
  Det er virkelig et flot mønster og fin farvekombination du har brugt. Jeg har jo lidt fulgt tæppets historie, og havde slet ikke forudset det færdige resultat – nok fordi du har gjort det asymmetrisk, hvilket altid er ret modigt :) Nu håber jeg du har en sofa eller seng som ka matche sådan et tæppe.

  Kh Ditte

 16. Trine / Kvalitid says:

  Undskyld mit sprog: FUCK hvor er det flot!

  For en uges tid siden købte jeg det første Kaunigarn ind, jeg havde besluttet mig for at lave et sofatæppe i dine fine firkanter. Manden rynkede på næsen over prisen. Her til morgen kunne jeg så vise ham dit flotte tæppe, og pludselig var han helt forstående overfor købet af garnet til tæppet :)

  Kæmpe skulderklap herfra.

  /Trine – kvalitid.blogspot.dk

 17. line bank rønne says:

  Wauw hvor er det smukt! Er så imponeret – og sikke nogle lækre omgivelser I bor i!
  Jeg har selv været i gang med et lappetæppe i 9 måneder nu – og jeg mangler blot at hæfte ender og sammensyning af 108 lapper!
  Men at se dit giver da lige lidt ekstra blod på tanden!

 18. Mette Marie says:

  WAUW hvor er det bare sindsygt flot!! du er simpelthen den sejeste med en hæklenål og jeg er død misundelig på dit fine tæppe og vildt imponeret! :-D jeg må selv give mig i kast med så stort et projekt en dag :-)

 19. Eva Louise Bendixen says:

  Kan se du allered har fået en lang række kommentarer og med rette. Det er et virkeligt flot stykke hæklearbejde du har lavet. Er det blødt til at putte sig i eller er det mere fast til at ligge på gulvet?

 20. Kristina says:

  Hvordan hæfter du enderne så dette ikke ses og hvordan har har du hæklet den hvide kant rundt om tæppet?

 21. Pernille says:

  Hold da op hvor er det smukt! Du må virkelig virklig være stolt! Det er jo sindsygt smukt! Også vildt stort! Jeg ville aldrig blive færdig.. jeg har 6 par halvt strikkede strømper til at ligge, som begynder at føles som et evighedsprojekt! XD

 22. Anne says:

  Fuldstændigt forrygende FLOT!!
  Kæft hvor kan du da bare være stolt af det…

  Jeg kunne godt finde på at bruge det som inspiration til et tæppe til mig selv, tak for how-to på både lap og sammenhækling…

 23. Bettina says:

  Hvor er det fantastisk smukt! Jeg har længe ønsket at lave et tæppe, men er ikke så vild med de ordinære “bedstemor” tæpper, men dette her, wow! – tusind tak for at dele opskrift og design, det kommer helt klar på must-do listen her til efteråret! :-)

 24. Anna says:

  Hvor er det bare super smukt! – Jeg gik straks i gang med mit eget, da jeg havde set dine flotte billeder. Har kun hæklet 15 lapper, så der er lang vej endnu! :)
  Er lidt nysgerrig efter at høre, hvordan du har hæklet dem sammen. Har du første hæklet lapperne sammen enkeltvis og derefter hæklet rækkerne sammen? (hvis du forstår hvad jeg mener)
  Og har du en opskrift på den fine kant, du har lavet rundt om tæppet?

  – Og mange tak for inspirationen. Jeg er stor fan af din fantastiske blog :)

 25. Anonymous says:

  Åh Gud, det er det fedeste tæppe EVER!! Tak for opskriften på lapperne, det bliver et nyt babytæppe her i lejren :)

 26. Ida Nissen says:

  Hej Jeanette,
  Jeg er helt vild med farvekombinationerne og designet! Inden længe, når ulden er købt, begynder jeg selv på et lignende, og i den forbindelse ville jeg høre til, hvor mange nøgler eller gram der skulle til af de enkelte syv farver??

 27. Helle says:

  Fantastisk flot arbejde….Du kan være meget stolt over dig selv at have hæklet sådan et smukt tæppe. Hatten af for det fine arbejde og den smukke montering :-)

 28. Pingback: STRIB-O-MANIA…

 29. Cathrine Brandt says:

  Hej lutteridyl.
  Så er jeg næsten færdig med alle lapperne til dette tæppe!
  Længe leve sommerferie.

  MEN. Jeg kan ikke finde nogen forklaring på, hvordan du har den fine hvide kant på tæppet? Er det muligt, at du vil forklare hvordan?

  Mvh.
  Cathrine Brandt

 30. Helle Sandby says:

  Det tæppe er simpelthen OUTSTANDING. Hvor er du dygtig og hvor fantastisk at du finder din inspiration i naturen og bringer den helt ind i sofaen på den måde. Jeg elsker de farver og ville aldrig have sat dem sammen selv.
  SÅ FLOT!
  Helle Sandby

 31. Anja says:

  Vildt flot tæppe!!! Har planer om at forsøge mig med et lignende.
  Hvordan har du hæklet kanten rundt om tæppet? Er det musetakker?
  Kan du huske, hvor mange nøgler af de 4 grundfarver du har brugt?

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Tak – ja det er musetakker i kanten – det er ca. 1/4 af hver farve i forhold til den vægt jeg har oplyst..:)

 32. Mia says:

  Smukt smukt tæppe. Jeg har længe tænkt på, at jeg gerne ville hækle et lappetæppe og dit smukke eksemplar har helt sikkert givet mig det sidste skub.

  Du var ikke bange for, at tæppet ville filte ved at du vaskede det? Det er måske derfor du har tilsat eddike og kalktablet for at undgå netop det?

  Kender faktisk ikke Kauni garnet, men vil se om jeg kan finde en fysisk butik i KBH, så jeg kan mærke på det (kender du evt. nogen der sælger det?). Men er det dejlig blødt eller mere sådan en “kradsende” uld?

  I forhold til kanten, så kan jeg se, at du har skrevet, at det er musetakker. Har du hæklet en kant af fastmasker først og så lavet musetakker? Eller er der lavet en kant som er identisk med den “kant” der ligesom er mellem de enkelte sammenhæklede firkanter. Håber det giver mening.

  Og undskyld alle spørgsmålene :-)

 33. Pingback: Voor Nummer 3 | Made by Jo

 34. Pia Krarup says:

  Vil gerne i gang med dette tæppe og helst i tyndt, blankt, bomuldsgarn…Hvilket garn mærke, og farve nr, hvor mange af hver farve kan du oplyse det ?? Hvilken str nål
  :)

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Det synes jeg ikke og slet ikke når det er blevet vasket men det er jo svært at sige da folk har meget forskellige meninger om hvad der kradser. Mærk efter i en garnbutik eller køb et nøgle og lav en lille prøve men husk at meget uldgarn bliver noget blødere efter vask…

 35. Mette Christensen says:

  Det er virkelig et flot tæppe – går med en drøm om at lave noget lignende. Hvor meget garn havde du til overs bagefter af de nøgler du brugte mest af?

 36. Pingback: Livets store spørgsmål - Hækleriet

 37. Kristina says:

  Virkelig virkelig flot tæppe :) hvor meget måler hver firkant i den type garn når du hækler :)

 38. Mette Bøgelund says:

  Jeg forelskede mig i dit tæppe umiddelbart efter du lagde det på din blog, og kastede mig straks ud i at lave det. Jeg er nu endelig ved at være igennem lapper og sammenhækling og skal til at hækle kanten.. Men jeg kan ikke se at du har lagt opskrift ud på kanten. Kan du huske hvad du gjorde? Det ligner tre rækker med fastmasker og en slags muslingekant.
  På forhånd tak:)

 39. Laurine Støve Larsen says:

  Jeg synes, at farvekoden RR7 virker meget grøn i forhold til på billedet. Er det rigtig nok, eller?

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Altså det var ihvertfald de farvekoder de havde dengang jeg bestilte og hvis du kigger på f.eks. Tante Grøns hjemmeside synes jeg det passer ret fint :)

 40. Line says:

  Det tæppe er bare SÅ flot, det gør at det rigtige. Jeg vil super gerne gøre kunsten efter, MEN, jeg kan simpelthen ikke holde ud at røre ved kauni. Har du et forslag til alternativt garn? Ellers må jeg selv på opdagelse ;-)

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej, tak :) Hmmmm nej ikke lige umiddelbart sådan på stående fod, fordelen ved at ren uld er at det ikke bliver så tungt (og dyrt) men ellers kan du jo i princippet hækle tæppe i hvilket som helst garn. Bomuld vil blive meget tungt men måske en blanding af uld og bomuld ala yndlingsgarnet fra Rasmilla (og så hækle den dobbelt)…men ja denne type af garn tror jeg ville give et super blød og lækker resultat (samme type garn findes også inden for andre mærker, prøv at kig lidt omkring) :)

   • Line says:

    Faktisk havde jeg lige været nede i Rasmilla og mærke på yndlingsgarnet. Det ender nok med at blive den – eller noget helt andet ;-)
    Mange tak for god inspiration, svar og en hyggelig blog :-)

 41. Pingback: Endnu et tæppe – ups! | kreativitet

 42. Bente says:

  Nu er det jo snart længe siden, at dit projekt så dagens lys … jeg har ikke hæklet så meget, men elsker Vestkysten og forelskede mig selvfølgelig straks i dit fantastiske tæppe!
  Så nu har jeg siden sidste sommer haft lapper alle vegne :) og nu skal det sættes sammen …. Men hold da op, det er snart et større projekt end lapperne! Er det mig, eller tager det bare lang tid? Og jeg synes ikke helt, at min kant er så flad, som jeg gerne ville. Men er da nødt til at sno garnet om nålen, når jeg laver kædemasken?
  Nå, men tusind tak for inspirationen, det har givet mange glæder de sidste måneder :)

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej Bente
   Men jo det tager lidt tid at hækle sammen, man skal ligesom lige fange teknikken – hvis du ikke har set det har jeg en vejledning på bloggen på en flad sammenhækling – man hækler fra retsiden (oven) og lader garnet køre på vrangsiden (bagsiden) – som sagt tror det er lettere at se på de billeder jeg har lagt ud :) (der er link til vejledningen samme sted som tæppet).

   Vh. Jeanette

 43. Pingback: Els blocs del dissabte. Blocs amb mantes de llana | Món Paral·lel

 44. Pingback: Status på lappetæppet: ikke SÅ langt fra mål … | kreativitet

 45. Pingback: mit evighedstæppe |

 46. Tina Hesselager says:

  Bukker mig i næsegrus beundring. Dét er virkelig et smukt svendestykke. Når man ser på alle dine arbejder er der ingen tvivl om, at din mission om at modernisere hækling er nået til fulde!
  Jeg kender ikke Kauni garn, hvad er der specielt ved det?
  Venligst Tina

 47. Marie Worm says:

  Har besluttet mig for at hækle et tæppe til mit barnebarns konfirmation næste år, og har printet fotos ud af diverse tæpper. Der blev prompte peget på DIT tæppe som det flotteste, da jeg viste hende fotos – og det er også SUPERFLOT og MODERNE. Jeg har selv beundret det mange gange. Men det skal være i klare farver som rød og blå og pangfarver, siger pigen så. Så jeg er sat på en opgave med at opfylde hendes ønsker og samtidig gøre det raffineret. Jeg vil jo også gerne vil have hun skal kunne lide tæppet om mange år. Designer du tæpper for andre, vil jeg meget gerne høre fra dig. Med venlig hilsen Marie

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej Marie
   Nej det gør jeg desværre ikke men jeg kan anbefale at tegne det op inden så man får en ide om hvordan farverne spiller sammen – enten på ternet papir eller i et excel ark eller andet tegneprogram :)

   Vh. Jeanette

 48. Pingback: Lappetæppet – done! | kreativitet

 49. Janie says:

  Tak for inspiration. Har købt ind til dette, mit første hækleprojekt. (Er egentlig strikker). Men du: farverne ligner ikke dem du har på billedet. Det ligner en råhvid på billedet (den der er dominerende i den ene ende), du har skrevet NN1 – men den er lys brun/beige. Er det bare fotosnyd eller har jeg den forkerte farve?
  Er godt i gang men lidt usikker på farverne.

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Det er den rigtige farvekode men farven kan godt ændrer sig lidt alt efter parti så hvis du synes den helt lyse er pænere så gør du jo bare det :)

 50. Pingback: Livets store spørgsmål | Hækleriet

 51. Linda says:

  Kanten…. er det et par rækker med fastmasker og så en række med picot’er? Det er en meget fin kant :-)
  Jeg har ladet mig inspirere af tæppet, til to babytæpper til tvillingepiger, men i andre farver, anden størrelse og lidt anden “opsætning”. Jeg sender gerne foto, når jeg er helt færdig, hvis du har lyst til at se dem.

   • Linda says:

    Jeg syslede lidt med kanten i går, og prøvede at lave en enkelt række fm, så en række med fm-b – altså fasmaske bagom stolpen i foregående række, og så endnu en fm-række. Det blev ret godt :) Så “popper” den midterste række op, lidt som sammenhæklingerne. Og så sætter jeg nok lige en picotkant til sidst :)
    Håber det er okay, at jeg har ladet mig inspirere og tilpasset lidt? Når jeg er færdig, skal jeg nok dele link her til siden :-)

 52. HC says:

  Hej,
  jeg er i gang med dit super fede tæppe og skulle bruge dine links, men de henleder til dit generationstæppe, så man kan ikke se dit link til sammenhæklingen eller opskriften på firkanterne :)
  Bare så du er obs på det :)

  Og kæmpe tak for din fine side :)

  Venlig hilsen Frk HC

 53. mette pedersen says:

  Hvor er det dog et flot tæppe! Jeg har intet læst hverken din egen historie eller de øvrige kommentarer, men for mig ser det ud til, at du har brugt tid på at planlægge farvesammensætningen i de enkelte firkanter og i forholdet til det færdige tæppe. Jeg googlede “elegant tæppe hæklet” og dit var noget af det første, der dukkede op. Jeg vil helt klart bruge det som inspiration til mit kommende tæppe, som skal hækles i sort, koks og højrød.

 54. Gitte says:

  Hvor stort er dit lappetæppe i cm og hvor stor er en lap og hvor mange lapper har du lavet i alt. Er nemlig lige gået igang med søster grene bomuldsgarn på nål 3

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej Gitte – målene står først i indlægget og tæppet er 10×14 lapper som det også ses på billederne :) Vh. Jeanette

 55. Nadja says:

  Er vild med dit tæppe, det er simpelthen så flot! Har allerede fået 2 nøgler hjem af Kauni garnet, men har lige et spørgsmål mht farver, kan det passe at den “hvide” i tæppet er mere natur farvet, for har bestilt efter den farvekode jeg kunne se du har skrevet ovenfor, men den ligner ikke den farve som på billedet af dit tæppe, kan det være lyset der driller eller har jeg bestilt forkert? Det er farvekode NN1, håber du kan hjælpe:) Mvh Nadja

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Ja det er ikke krid-hvid, men mere natur. Men tror også at farven kan variere fra parti til parti og ja så kan billederne måske godt snyde lidt alt efter hvilken skærm man ser dem på :)

 56. Rikke Luxhøj says:

  Super smukt og flot tæppe ? Har bestemt jeg vil hækle et til min datter i lilla og pink nuancer ?

  Kan du huske hvor mange bundter du ca har brugt af hver??

 57. Josefine says:

  Hvor er det flot. Jeg vil gerne lave det i baby størrelse. Hvor meget måler en firkant? Jeg er lidt i tvivl om hvor mange lapper, der skal hækles nemlig…
  Vh Josefine

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   De måler ca. 12×12 men kommer an på hvor stramt/løst du hækler og i hvilket garn selvfølgelig – det nemmeste er at lave en lap og måle :)

 58. Gitte says:

  Jeg er i fuld gang med et tæppe efter dit mønster har nu 160 stk skal blive til et sengetæppe til en dobbelt seng ?men hvordan har du hæklet afslutnings kanten efter sammen hækling af lapperne ?

 59. Susanne says:

  Wauuu! Tusinde tak for udførlig opskrift og så gratis. Så er det spændende om det bliver et års projekt.

  • Forlaget Bøgelund says:

   Håber du kommer i mål med det…tæppet er stadig meget i brug her mange år efter! :D (og har virkelig holdt sig pænt!!!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.