Hæklede sokker til taburet (DIY)

Jeg har netop købt en af de klassiske taburetter fra Trævarerfabrikernes Udsalg. Jeg har valgt at give den sokker på så den får et lille twist men som også gør lyden mod gulvet lidt blødere…:) Jeg synes det er blevet ret fint og kan godt lide at sokkerne varierer i både bredden af striberne men også i længden som netop understreger det som jeg synes er så fint ved den taburet, nemlig de forskudte sprosser.

Det er absolut ikke den dybe tallerken, men jeg har skrevet en lille DIY herunder på hvordan jeg har valgt at gøre, hvis andre skulle få lyst til at gøre det efter :)

En særlig tak går til Asli for i garnkrisen at komme til undsætning ;)

Striber i 3 forskellige bredder

OBS! Opskrifterne er kun til privat brug. – så du har hverken lov til at sælge opskriften, de ting du laver/hækler ud fra dem eller gengive dem helt eller delvist uden mit samtykke!

OBS! Jeg hækler forholdsvis stramt så det er muligt at du er nødt til at justere og evt. bruge en mindre hæklenål. Opskriften kan selvfølgelig også bruges til alle mulige andre stole/bord-ben, bare juster med færre eller flere omgange hvor du tager ud.


Opskrift
Hæklenål #3
Garn: Mercericeret bomuld (eller bomuld 8/4)

omg  = omgang
fm   = fastmaske


1 omg  6 fm i en magisk ring (6)
2 omg  2 fm i hver maske (12)
3 omg  1 fm, 2 fm i næste m (18)
4 omg  2 fm, 2 fm i næste m (24) 

(Her har jeg valgt at stoppe med at tage ud så “sokken” bliver godt stram men hvis du synes den bliver for stram så tag en ekstra omgang ud: 3 fm, 2 fm i næste m (30)) 

Herfra hækler du bare rundt og rundt til du får den ønskede længde – prøv evt. sokken undervejs. 


Jeg har hæklet henholdsvis:

1. ben (orange og pudder) 
1-4 omg orange + 6 omgange mere med orange + 44 omgange med rosa. Klip og hæft enderne.

2. ben (tynde striber)
1-4 omg sort + 6 omgange mere med sort + 44 omgange hvor jeg hækler skiftevis 2 omgange hvid og 2 omgange sort. Klip og hæft enderne.

3. ben (mellem striber)
1-4 omg sort + 6 omgange mere med sort + 66 omgange hvor jeg hækler skiftevis 3 omgange hvid og 3 omgange sort. Klip og hæft enderne.

4. ben (brede striber)
1-4 omg sort + 6 omgange mere med sort + 80 omgange hvor jeg hækler skiftevis 4 omgange hvid og 4 omgange sort. Klip og hæft enderne.


God fornøjelse :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

32 thoughts on “Hæklede sokker til taburet (DIY)

 1. Avatar
  Maiken says:

  Hvor er det en finurlig idé til en virkelig fin skammel. Det er jo næsten som en dip dye med garn. Jeg kan særligt li’ idéen med asymmetri i sokkerne, hvor en enkelt stikker ud.

  PS: Asli er vist et af de helt rigtige steder at gå hen, hvis man har en garnkrise. ;)

 2. Avatar
  vitterligvitterlig says:

  Hold nu op hvor ser det godt ud :-) Ville ønske at jeg kunne strikke. Måske det skal være et forestående mål til når vinteren en gang vender tilbage. Så ville disse sokker jo være et godt sted at starte.

 3. Avatar
  Lise says:

  Er selv igang med at hækle nye futter til mor-stolen af mine eames-stole i køkkenet. De første to sæt jeg hæklede blev i bomuldsgarn, men var slidt igennem blot på 2-3 uger. Denne gang prøver jeg det med murersnor i neon pink. Nu skal vi se hvor lang tid de holder.

 4. Avatar
  Pernille says:

  Hvor er det bare en fantastisk idé. Den er skrevet bag øret og en dag skal mine stole og spisebord helt sikkert have sokker på. Måske går der lang tid, måske bliver det i morgen :)

 5. Pingback: Tegnebar på børneværelset | LeizyBLeizyB | Indretning, design og krea

 6. Pingback: Gebreide stoelpoot sokken « De Huismuts

 7. Avatar
  Fanny says:

  Hello! I would love to do this for my chairs but unfortunately i don’t understand this DIY… Is it possible to translate it in french ? Or in english, I will manage! Thank you so much for helping me! I love these socks!!

 8. Avatar
  Anja Kamuk says:

  Hej☺hækler du i spiral eller cirkler ? Jeg har svært ved at få overgangen i farveskift usynlig, der bliver “højdeforskel”- hvis det giver mening ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.