Hæklet beklædning – Do or Don’t?

Jeg går rundt med en idé om at kaste mig ud i noget hæklet beklædning (kald det bare en mindre hjerneblødning)! Der findes ærlig talt ikke det store udvalg af opskrifter til voksne vel. Eller udvalget er der meeeeen hånden på hjertet, hvor meget af det er fedt, sådan rigtig fedt…?  Der findes en del til børn, især piger, men til voksne der er det altså sparsomt. Enten er der skruet lidt for heftigt op for retro og oldemorfirkanter eller også er det kvalmende blondesødt og pastel (håber ikke jeg har fornærmet for mange, men det er virkelig bare ikke min stil). Måske der er en grund til det ikke findes, måske kan det ikke lade sig gøre men for pokker hvor det altså nærmest provokerer en til at forsøge ik…

Nå jeg må vist lige gå og tygge lidt på det, har jo også rigeligt at se til lige nu ;) Btw så tror jeg, at jeg har lagt mig fast på en titel til hæklebogen så det løfter jeg nok sløret for en af dagene…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

28 thoughts on “Hæklet beklædning – Do or Don’t?

 1. Avatar
  Berit says:

  Jeg synes, det kunne være rigtig fedt med nogle flere hækleopskrifter til voksne, hvor er er mindre blonde og flæse og noget mere kant.

 2. Avatar
  Avi says:

  Jeg er virkelig enig, har selv tænkt på det samme en del gange. Ud over mindre ting som huer, pulsvarmere, kraver m.m, er det lækre udvalg ikke så stort. Hvis man endelig falder over noget der er super fedt, er det ofte fra en eller anden dyr design kollektion, hvor man må “lure” opskriften af, og så bliver det lige lidt mere besværligt.. Sætter helt sikkert kryds i “hooked”, hvis du kaster dig ud i noget ;)

 3. Avatar
  Lea says:

  Helt enig! Men synes ofte at hæklede ting er “tungere” end fx strikkede… Men super fedt hvis du kan finde på noget godt. Og det kan du selvfølgelig. ;-)

 4. Avatar
  Birgitte Graversen says:

  Prøv at kig på Nordiske Masker af Lone Gissel & Tine Rousing. De laver en del modeller med både strik og hækling.
  I deres 2. bog er der en kjole, jeg overvejer, hvor underdelen er hæklet og overdelen strikket.

 5. Avatar
  Karen Elisabeth says:

  Tjahh – Jeg kan kun være enig… Det er ikke det kolossale udvalg der er af fede ting – jeg er stødt ind i lidt, men det er småting

 6. Avatar
  Helene says:

  Jeg abonnere på “inside crochet”, der er indimellem nogle lækre modeller. Har dog ikke prøvet nogle af dem endnu. Synes nu også drops indimellem har noget fint, men der er også meget blonder og flæser…

 7. Avatar
  Stinne says:

  Helt enig. Det ville være skønt, hvis du kan lave noget lækkert og smart hækleri tøj til voksne. Jeg er en stor fan af alt dit hækleri og er imponeret over dit stilsikre design. Derfor glæder jeg mig også rigtig meget til din bog udkommer. Hvor kan man købe/reservere den?

 8. Avatar
  Britt Lisbjerg says:

  Hvor er det pudsigt, at du skriver om hæklet beklædning netop nu. Jeg har de sidste dage gennemstøvet internettet for at finde en god opskrift på en lang nederdel, og ville gerne betale for en dansk opskrift, men har ikke fundet andet end ret korte, vidde skørter, som nok klæder en 8-årig noget bedre end mig. Men jeg har dog et par fine opskrifter på cardigans liggende, som jeg har kopieret fra en biblioteksbog som hed noget med “crochet” Mener, det var en introduktionsbog til hækling og den er jo så på engelsk. Se også “Alt om håndarbejde”. Juli nummeret har bl.a. en hvid, hæklet kjole.

 9. Avatar
  Laila Neumann says:

  Da jeg var ung, og det var ca. da ovenstående billeder er taget, omkring slut 60-erne, havde jeg en veninde, hvis mor hæklede en hvid kjole til hende. Vi skulle til fest, og det var sjovt. Hun dansede og morede sig og sad på skødet af flere, lige til den lyse morgen. Da var kjolen blevet mindst en halv meter længere bagpå, end da hun kom. Der er noget med hæklede ting. Jo større og løsere, jo mere giver det sig.

 10. Avatar
  Stina says:

  Seneste nummer af Kreativ Strik, det med grøn forside, har en fin og moderne hæklet bluse, som vist er sammenhæklede “stjerner”. Det lyder nok fesent, men den ser enkel og feminin ud, klassisk endda – ikke noget retro-granny-squares. Overvejer selv at gå i krig med den.

 11. Avatar
  Kirsten Skjerbek says:

  Prøv at kigge på Phildars hjemmeside: http://www.phildar.fr. Se fx katalog no. 90. Det er kun hækleopskrifter. De fleste andre kataloger har mest strik, men enkelte gange også hækleopskrifter. Kataloger får kun på fransk, men da det er begrænset hvor mange forskellige ord, der er i en opskrift, er det ikke så svært at følge dem. En ordbog kan dog være nyttig. Man har før kunnet bestille katalogerne direkte hos Phildar, men det virker desværre ikke mere, når man ikke bor i Frankrig. I stedet kan man bestille dem hos en belgisk forhandler: http://www.phildarwervik.be.

 12. Avatar
  Thea vaskavulla says:

  Enig… Hæklet tøj er ofte mere sjældent end kønt. Har dog selv leget lidt med tanken om en lang ‘chunky’ cardigan i koksgrå uld som kunne være hæklet… Men indtil videre er den kun i hovedet:)

 13. Avatar
  Tina Andersen says:

  Jeg tror at årsagen til at der ikke er så mange mønstre til hæklede trøjer til voksne er, at det arter sig ikke ligesom strik, det bliver meget fast og ofte også lidt “tungt” i det, når du trækker en strikket sweater over hovedet så gir den sig jo og falder blødt, det vil en hæklet ikke gøre.
  Så jeg foreslår at du måske overvejer om du ikke snart skulle tage udfordringen op og begynde at strikke, UHHH, men du er så fantastisk dygtig til at hækle alt muligt så du vil med garanti også blive vildt dygtig til at strikke med tiden.
  Men hvis det ikke tænder dig, så er der lidt hjælp at hente hvis du melder dig ind på strikke-facebook http://www.ravelry.com, det er gratis og der er en del gratis opskrifter, ellers kan man købe enkelt opskrifter på ting man forelsker sig i, det er både strik og hæklet.
  KH Tina

 14. Avatar
  andrealykke says:

  rigtig god ide. er sikker på det vil blive revet ned af hylderne. Er selv kun nået til en hæklet trøje og vest i størrelse voksen. Men synes helt klart det er en ide du kan gå videre med når du får tid ;-)

 15. Avatar
  Rikke Rasmussen says:

  Jeg drømmer om at lave noget af det seje hæklede babytøj til mig selv. Jeg er vild med den hæklede cardigan med lynløs fra Babyhæklet – som du også har lavet. Jeg synes den er superfed.
  Derudover er jeg ikke den store fan af tøj lavet at bedstemorfirkanter, mens synes den petroliumsfarvede kjole du hæklede for noget tid siden er supersej.
  Bekædning til voksne forbliver nok i kategorien – sjaler, tørklæder, huer og pandebånd – måske futter.

  – Rikke

 16. Avatar
  KirstenLN says:

  Jeg har “The Crochet Closet” – der er flere gode bud på hæklet voksenbeklædning. Men ja, der er ellers meget kikset blandt de få bud, man kan finde.

  Glæder mig til at se din bog!

  K.h. KirstenLN

 17. Avatar
  Anne Kjærgaard says:

  Ja, smukke er de ikke. Hæklede ting er mere kompakte en strikkede, men man jo få så meget lækkert garn nu både uld, alpaca osv. Som er let så det ikke bliver så tungt. Enkle grafiske trøjer der er hæklet modtages med kyshånd.

 18. Avatar
  Anette Munk says:

  Jeg kunne nu godt se mig selv i den øverste, hvis man stopper efter den øverste række firkanter på skørtet. Hvor har du fundet den?

 19. Avatar
  Sidsel says:

  tjoo, bestemt ikke de kønneste eksempler. Men der er masser af smukke japanske opskrifter…og jeg har noget nyt på vej jeg gerne vil vise dig, som måske kan falde i din smag ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.