Den hæklede Kæphest Konrad // A crochet Stickhorse named Konrad

ENDELIG er jeg blevet færdig med Karls gave (host host Karl havde fødselsdag i Januar…:/ ) som er den hæklede kæphest Konrad! Det holdt hårdt med at få taget mig sammen til at få den færdig da jeg selvfølgelig selv ville lave designe den og da jeg ikke er en hestepige så har jeg måtte væbne mig med google og så ellers prøve at ramme formen hvilket har taget laaaang tid men nu er jeg altså også blevet svært tilfreds med resultatet.

Jeg tillader mig at antage at nogen måske vil være interesseret i en opskrift men der må jeg desværre skuffe (ihvertfald i første omgang) for den er hæklet meget i “frihånd” og “modelleret” undervejs – jeg har godt nok noteret lidt ned meeeen den er langt fra klar til en opskrift så jeg vil ikke love at den kommer – så hellere overraske hvis den gør ;)

Jeg har hæklet den i Peruvian Highland Wool fra Filcolana. Øjnene er hæklet i tyndt bomuldsgarn fra Tusindfryd og formen på øjnene er inspireret af en hæklet kæphest fra bloggen Bare Hæklehopla (her finder du også et link til den opskrift som hun har brugt til hovedet). En rundstok fra Silvan er savet til og der er sat gummi-dut på forneden (også fra Silvan). Om håndtaget har jeg sat falsk læder på, en rest jeg havde liggende og som passede overraskende godt til den farve jeg havde valgt til hesten – jeg har bare brugt dobbeltklæbende tape og det fungerer fint! Håndtaget er bundet på med anoraksnor ved hjælp af en vinkelbesnørring (start med et tømmerstik, vinkelbesnørring og slut med et dobbelt halvstik – man har vel sejlet og gået til spejder ;)). Til grimen har jeg brugt samme type “læder” som til håndtaget og denne tog godt nok lidt tid (og en vabel) at lave men giver også liiiige det sidste finish ik. Ringene i grimen er nøgleringe i to størrelser.

IMG_6616 copyIMG_6491 copy

IMG_6665 copyIMG_6560 copyIMG_6513 copyIMG_6594 copyIMG_6487 copyIMG_6543 copyIMG_6575 copyIMG_6638 copyIMG_6651 copy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

30 thoughts on “Den hæklede Kæphest Konrad // A crochet Stickhorse named Konrad

 1. Avatar
  Rikke says:

  Sikke en lækker kæphest, Karl har fået sig der. Man kan godt se på, øjne, ører og man, at den er fjernt beslægtet med vores kæphest ;-) Tak for link.

  Kh Rikke

 2. Avatar
  Maria Lind says:

  Er du sunshine den er fin!! Som gammel hestepige må jeg sige at den sidder lige i skabet. Håber du overrasker med en opskrift på et tidspunkt :)

 3. Avatar
  Mette says:

  Som hestepige, må jeg sige at du er SPOT ON. For pokker hvor er den flot. Skal i hvert fald ikke have vist dine billeder til min lille pige :-)

 4. Avatar
  Mette Marie says:

  Ihhhh hvor er den bare fin!! Super godt lavet i formen og flotte detaljer. Kæmpe thumbs-up herfra! :-D

 5. Avatar
  Vibeke Larsen says:

  Hej Jeanette.

  Hvor er den fin. Den skal nok blive brugt flittigt- håber jeg . Kæphesten har været brugt flittigt hos os og det er dejligt befriende at der ikke altid skal være lang ledning og lys i toppen for at lege.
  Det er godt at få brugt fantasien :-)
  Med venlig hilsen
  Vibeke

 6. Avatar
  Maria says:

  Wow, hvor er den altså bare fin!!! :)
  Som Katze er jeg også lidt nysgerrig efter, hvordan du har monteret hårene?

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Nej jeg har skam selv lavet den, meget frihånd så derfor har jeg heller ikke en opskrift klar (endnu) :)

 7. Avatar
  Astrid says:

  Hej :-)
  Det er nok den flotteste kæphest – hvis nu jeg giver mig i kast med en efterligning – hvordan har du så monteret hesten på stokken? Den skal jo helst sidde helt fast.
  Mvh Astrid

 8. Avatar
  Pernille Louise says:

  Jeg er også interreseret i at vide hvorden manen er monteret, og hvordan hovedet er sat fast på kæppen? pfht :-)

 9. Avatar
  Ditte says:

  Hej Jeanette.
  Den flotteste kæphest der nogensinde er set. Ønsker mig SÅ meget en opskrift?
  I juni 2014, skrev du at opskriften ikke var klar endnu, men mon den er klar nu eller kommer der ikke en opskrift?

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej – Nej den er desværre ikke klar. Der er hele tiden andre projekter der er sprunget foran i køen – jeg tør desværre ikke love hvornår den er klar, kan kun trøste med at garnet ligger der til at ophækle en ny og dermed lave en opskrift…på et tidspunkt..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.