Mit lille mormorhjørne – Hæklet flakon/doily

Først og fremmest TAK for alle jeres søde og ikke mindst brugbare kommentarer på mit forrige indlæg – det gav mig virkelig et overraskende stort boost og jeg fik sat en masse tanker på plads og som I ser har det allerede affødt små-ændringer i designet, der er nyt logo og hey endu et indlæg! Wup wup! Så tusind tak, virkelig!

Og nu til det…det er liiiidt mormor med porcelænsfigurer ik, men da jeg  så Annes fine Bing og Grøndahl figur ‘Grethe’ så satte jagten ind – hvis jeg skulle have en porcelænsfigur i hjemmet (og det skulle jeg åbenbart) så skulle det helt sikkert være hende – den synes jeg også jeg kunne ‘forsvare’ over for min bedre halvdel…da han ligesom lidt har givet op i forhold til alt hvad der er garnrelateret (man skal vælge sine kampe) ;D

Jeg fandt hende for et stykke tid siden på DBA og her er hun så og jeg knuselsker hende! Men for at gøre mormor endnu mere mormor, så har jeg nu hæklet et lille “gulvtæppe” til hende i form af en flakon (doily hvis du søger på engelsk) – ej ved godt det er liiiige på grænsen men når det nu er, kan man jo ligeså godt gøre det ordenligt og så længe det ikke spreder sig til hele hjemmet så går det nok ik :) Opskriften er egentlig på et gulvtæppe i Zpaghetti men jeg har istedet hæklet det i tyndt garn på nål nr.2 – I de sidste to omgange er der hæklet en guldtråd med (til lige at fange messing-farven fra bordet :) )

Info

Opskrift: Mega Doily fra Yarnfreaks blog (Jeg har dog hæklet en ekstra omgang samt lavet lidt småændringer i de sidste to omgange)
Nål #2
Garn: 1 tråd Venus Hæklegarn fra Yarnfreak i farven grå (7770)
Metaltråd: Guld, glitret fra Tusindfryd Cph

IMG_7312 copy IMG_7295 copy IMG_7285 copy

Den hæklede pude med harlekin i bobler kan du læse mere om HER (hvor du også finder link til hvor magasinet med opskriften kan købes)

IMG_7315 copy IMG_7330 copy IMG_7343 copy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

9 thoughts on “Mit lille mormorhjørne – Hæklet flakon/doily

 1. Avatar
  tina says:

  JO JO JO – Det skal sprede sig til hele hjemmet! De skal da under alt. Og mellem tallerkenerne. Woooop – hækleunderlagsfest! ;-D Og hey, fedt med boost!

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Ikke sige det til nogen men den der med at lave det til at lægge mellem tallerkenerne synes jeg faktisk er lidt fristende…tihi… ;)

 2. Avatar
  Ingrid Kopka says:

  Wow! First of all, what a lovely figurine! And the little doily you made complements it so well. I like the colours you have chosen, again very much your own personal style! And even glitter yarn! Whenever I see something like that, I wonder what would I crochet with it? But here it works, in a very subtle way. Beautiful photos!

  PS: Thanks for your reply! As for the English text, for most part Google seems to work, but I think when it comes to specific expressions which relate to crochet (or knitting etc), it has problems! So if you ever wanted to give any instructions to your readers, then it might help to translate them yourself. (Above Google comes up with bottle, but luckily you added ‘doily’ for English readers). However, I can understand that you might find this a bit tricky and too much extra work. Be assured that your photos are a vital means of communication, a visual pleasure! (I hope Google translates this back to you into something that makes sense!)

  Have a nice Sunday!
  Ingrid xx
  http://myfunkycrochet.blogspot.be/

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Thanks again Ingrid for your kind words :) I am considering starting to translate my patterns but boy it takes a lot of time and is not really all that fun but slowly I will try to get them translated :)

 3. Avatar
  Mette says:

  Jeg synes nu hun er rigtig fin, vi har også en enkelt lille dreng der fodrer en gås ( arvegods, minder om bedsteforældre ) synes egentlig det giver lidt kant til mange af de andre ting man har :-) ps vil gerne sige tak fordi du har givet mig lyst til at hækle, er blevet fuldstændig bidt af det – fantastisk fine ting :-)

 4. Avatar
  Astrid/Die HausFrau says:

  Jeg er også helt solgt over lille Grethe og jeg vil SÅ gerne have hende også. Selvom jeg også er frygtelig glad for de andre figurer, jeg har. Og den flakon er da bare helt perfekt til! Godt arbejde. :)

 5. Avatar
  Emmsa says:

  A not so crochet-related question, but what kind of plant is that? I absolutely love it! It has a really special look and makes the scene perfectly!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.