Decemberhuen – Opskrift på hæklet hue/nissehue med rensdyr eller julestjerne

Tadaaaa…så er opskriften på min Decemberhue færdig! Så burde de fleste kunne nå at få en ny nissehue eller vinterhue klar ik :)

 • Den kan hækles i 3 længder og med to forskellige mønstre (eller ingen for en “almindelig” hue).
 • Den kommer i 3 størrelser, str.1-2 år, str. 3-5 år og str.6-voksen (Hovedomkreds i centimer ca.49 cm, 53 cm, 57 cm).
 • Huen er hæklet i Arwetta Classic som bundfarve og Indiecita eller Lammy Lurex som mønsterfarve.
 • Opskriften kan købes på Ravelry til 40,-.  

Hvis du hækler den, så del meget gerne på Instagram med hashtagget #DecemberHuen

God fornøjelse og glædelig jul! :D

IMG_8234 copy

IMG_8156 copy

IMG_8173 copyIMG_8190 copyIMG_8210 copyIMG_8206 copyIMG_8214 copyIMG_8221 copyHæklet hue med rensdyrHæklet Nissehue med rensdyrIMG_4795 copyIMG_4810

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by Forlaget Bøgelund

52 thoughts on “Decemberhuen – Opskrift på hæklet hue/nissehue med rensdyr eller julestjerne

 1. Ditte says:

  Hej. Hold da op nogle virkelig flotte huer du har hæklet! Det er måske et lidt mærkeligt spørgsmål, men hvor lang tid ca skal man bruge på at lave sådan en fin hue med rensdyr hoveder på? Jeg ved godt at der er meget stor forskel på hvor hurtigt man hver især hækler, men mere for at få en ide, da jeg snart skal føde, og gerne ville have den færdig inden da:)

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej, ja det er et spørgsmål jeg vist ikke rigtig kan komme med et godt bud på – den lyseblå hæklede jeg på en lille dags tid (med afbrydelser selvfølgelig)men ja jeg kan vist ikke komme tættere på det :)

 2. Kristina says:

  Ps lige et nysgerrigheds ?

  hvordan lan det være du hækler i bagerste maskeled og ikke gennem begge maskeled? Tænker om det påvirker pasformen, hvis jeg hækler gennem begge masker?

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Ja det gør faktisk en stor forskel – hvis du hækler den under begge maskeled bliver den mere tæt og kortere, desuden vil mønsteret også rykke sig :)

    • Kristina says:

     Nu er jeg færdig med min fantastiske hue…. Jeg har #DecemberHuen , men ved ikke om jeg gjort det korrekt.

     Billedet er lagt på facebook

     • Jeanette // Lutter Idyl says:

      Hej – ihhh hvor vil jeg gerne se den! Kan ikke se den på Facebook men det kan måske have noget privacy-settings at gøre, altså at det ikke er synligt for andre en venner :) ØV!

      :)

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej Dorte

   Jeg vil mene at det bliver for tykt men der er jo meget stor forskel på garn i forhold til hvordan det opfører sig når det bliver strikket/hæklet op, alt efter hvordan det er spundet så er svært at give et entydigt svar. Jeg ville dog prøve at gå efter noget hvor løbelængden er tættere på, eksempelvis YAKU fra Strikkebogen, eller Engleuld fra Tusindfryd Cph…men ja ellers er det jo bare at prøve og så justere med nålen så det kommer til at passe nogenlunde :)

 3. Johanne says:

  Hej,
  Huerne er virkelig flotte og jeg har derfor købt mønstret og imorgen skal der købes garn :-)
  Men jeg har lige et spørgsmål: normalt når jeg hækler rundt synes jeg at maskerne kommer til at ligge skævt over hinanden, men her ser det jo helt lige ud. Gør du noget for det når du starter en ny omgang eller hvordan bliver maskerne lige over hinanden af figurerne ikke bliver skæve?

  Glæder mig til at komme igang.

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Ja det plejer at rykke sig men det gør det ikke i samme grad når du kun hækler i bagerste maskeled så jeg hækler bare rundt (i spiral) og laver ikke nogen speciel overgang fra den ene omgang til den anden :)

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Åh det ved jeg ikke, de fleste garner jeg bruger er uld eller en uldblanding – men som udgangspunkt så er det at prøve at finde noget garn der har nogenlunde samme løbelængde :)

 4. Dorte says:

  Hej igen Jeanette

  Så er jeg i gang! Men jeg har lige et par flere tillægsspørgsmål til dine fine huer :)

  1) Du skriver i opskriften at alle rækker vendes med en lm. Men her på bloggen skriver du at du hækler i spiral. Så skal der vendes hver gang, eller skal der hækles rundt og rundt uden at vende? Hvis der skal vendes, laver du så bare en km i første lm, vender, og herefter starter med en lm?

  2) Jeg går ud fra at mønstertråden følger med rundt i hele mønster-stykket, ikke? Men ligger den så bare “løst” inde i huen, eller hækler du den med ind i fastmaskerne med bundfarven? Håber du forstår hvad jeg mener?
  Og ja beklager de måske helt logiske spørgsmål, men har aldrig prøvet at lave mønster på denne måde før.

  Mange hilsner
  Dorte

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej Dorthe

   !) – det er kun på ribstykket at man vender med en lm men kan godt se hvordan det kan forvirre så det har jeg tilføjet på opskriften nu :) For ja resten hækles i spiral.

   2) Jeg hækler hele tiden omkring den tråd jeg ikke bruger så den ikke ligger løst, dette står også i boksen :)

   Kh. Jeanette

   • Dorte says:

    Hej igen

    Og tusind tak for hurtigt svar :)

    Og beklager mht, mønstertråden, det havde jeg ikke lige set i min iver.
    Glæder mig til at komme videre med den.

    Dorte

 5. Johanne says:

  Hej igen,

  Så har jeg endnu et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe mig med. Jeg har hæklet ribstykket og de første 5 rækker af mønstret. Ribstykket passer fint og har fået stræk men mønster delen, bliver uden stræk og derfor alt for stramt. Har dit mønster stykke stræk? det kan os være det bare er mig der hækler for stramt. Har købt samme garn som dig og føler ikke jeg strammer det meget.

  Hilsen Johanne

  • Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej johanne
   Ja mønsterdelen er uden stræk. Jeg hækler nu selv ret stramt og det har ikke været noget problem – men ellers kan man godt gå en størrelse op, så stor forskel er der ikke hvis du kigger på centimeterne og hellere at den er lidt løs en for lille :)

  • Dorte says:

   Hej Johanne

   Jeg oplever det samme. Mønsterstykket bliver helt fast uden stræk, nærmest som om det er vævet.
   Jeg har dog kunne “hive lidt i det” for at få mønsterstykket til at passe bedre med ribstykket.
   Jeg tror at jeg ved eventuelt næste hue vil prøve at enten gå en nål-størrelse ned i ribben eller en nål-størrelse op i mønsterstykket, så tror jeg det passer bedre sammen.

   Dorte

 6. Johanne says:

  Tak :)
  Jeg er igang med voksen moddelen så jeg kan ikke gå en størrelse op. Men er gået igang med en ny hvor jeg prøver at hækle løsere. Hvis det bliver for stramt igen må jeg prøve en anden bål størrelse.

 7. Mette Eriksen says:

  Hej Jeanette.
  Kan simpelthen ikke få paypal til at fungere!!! Kan jeg overføre penge via Mobile pay og så få opskriften i en mail fra dig?
  Kh Mette

 8. Daniella says:

  Hej Jeanette
  Rigtig finehuer. Jeg vil gerne købe opskriften. Meenn når jeg bestiller vil den ikke godkende hverken state eller zip code. (bor i 9000 Aalborg) og det plejer jeg at skrive.. hvad er det lige jeg ikke forstår?? ;)

  Daniella

 9. Berit says:

  Hej. Rigtig fine huer. Jeg skal i gang med indtagningen, og vil bare være sikker på at jeg har forstået det rigtig. Jeg hækler en kort hue i 6 år – voksen: jeg er dog i tvivl om det skal læses som 2 omgange?
  1. omgang : 9 fm, 2 fmsm…..
  2. omgang: 1 fm i hver m…. Og så videre.

 10. Aino says:

  Flotte huer!
  Jeg har lige downloadet mønsteret, og er spændt på at komme i gang. Er der nogen grund til, at bruge Indiecita til mønsteret? Eller kan jeg købe Arwetta også til mønsteret, hvis jeg bedre kan lide de farver? Jeg er nok nødt til at webshoppe garn, så jeg har ikke lige mulighed for at føle på garnet.

 11. Aino says:

  Flotte huer!
  Jeg har købt mønsteret, og er spændt på at komme i gang. Jeg har ikke lige mulighed for at komme i en garnbutik, så jeg bliver nok nødt til at netshoppe garn. Kan jeg bruge Arwetta til mønsteret også? Eller er der en grund til, at det er Indiecita der er i mønsteret?

  • Aino says:

   Nå, det var sært, min første kommentar var ikke kommet igennem, før jeg lavede kommentar nr. 2. Sært! Så se bort fra dobbeltpost ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.