Opskrift på den hæklede lanterne “Lindgrenlanterne

Hold da op en dejlig modtagelse mine hæklede lanterner fik på Insta. Selve strukturen er en variant af samme struktur som jeg bruger i min bog til Netop Nok nettet og kurvene.

Jeg vil dog gerne lægge en opskrift ud da efterspørgslen har været så stor. Jeg håber rigtig mange har lyst til at hækle nogle og meget gerne dele på Instagram…hmmmm så skal de jo have et navn, synes selv de minder mig om noget sommerligt, eventyrligt og ikke alt for perfekt, så tror jeg vil kalde opskriften for #LindgrenLanterne og håbe at de ligeledes kan sende ens tanker på en lille himmelflugt..:)

Jeg har lavet mønsteret sådan, at det kan tilpasse diverse forskellige typer af sylteglas. Opskriften kan også sagtens bruges til f.eks. at lave et net/shopper eller eller en kurv i f.eks. Zpaghetti, sørg blog for at bunden på det du laver går op i 6 :)

 

Hæklet LindgrenLanterne

LindgrenLanterne

LindgrenLanterne

Lindgren Lanterne – som hængevase :)

LindgrenLanterne – som hængevase :)

LindgrenLanterne

 

Opskrift på #LindgrenLanterne

OBS! Opskriften er kun til privat brug – så du har hverken lov til at sælge opskriften eller de ting du laver/hækler ud fra den.

 • Garn: 2 tråde Venus Hæklegarn fra @Yarnfreak.dk
 • Hæklenål nr.3
 • lm = luftmaske
 • km = kædemaske
 • fm = fastmaske

Når der står at det skal gentages omgangen rundt er det kun det imellem *–* der menes.

Bund:

 • 1 omg     Slå 6 fm op i en magisk ring (6)
 • 2 omg     2 fm i hver maske, slut med en km i første maske på omgangen (12)
 • 3 omg     1 lm, *1 fm, 2 fm i næste m” gentag omgangen rundt, slut med en km i første maske på omgangen (så du springer lm over) (18)
 • 4 omg     1 lm, *2 fm, 2 fm i næste m” gentag omgangen rundt, slut med en km i første maske på omgangen (så du springer lm over) (24)
 • 5 omg     1 lm, *3 fm, 2 fm i næste m” gentag omgangen rundt, slut med en km i første maske på omgangen (så du springer lm over) (30)
 • 6 omg     1 lm, *4 fm, 2 fm i næste m” gentag omgangen rundt, slut med en km i første maske på omgangen (så du springer lm over) (36)
 • 7 omg     1 lm, *5 fm, 2 fm i næste m” gentag omgangen rundt, slut med en km i første maske på omgangen (så du springer lm over) (42)

Forsæt på denne måde med at tage ud til bunden har den ønskede størrelse – hækl den dog en omgang mindre end du egentlig tror, for når du begynder at hækle op bliver den også lidt større og det ser pænest ud hvis den sidder stramt på.

Herfra hækler du 1 fm i hver maske de antal omgange som du finder passende og pænest inden du begynder på selve hulmønsteret.

Hulmønster:

 • 1 omg     *3 fm, 3 lm og spring de 3 næste masker over*, gentag omgangen rundt – (man slutter med at lave de 3 lm som man “sætter fast” på næste omgang)
 • 2 omg     *3 fm, 5 fm om lm-buen* gentag omgangen rundt.
 • 3 omg     4 km (disse laver du for at flytte omgangen), *3 fm, 3 lm og spring de næste 5 masker over* gentag omgangen rundt.
 • 4 omg     *3 fm, 5 fm om lm-buen* gentag omgangen rundt.

Gentag omgang 3 og 4 til du har den ønskede højde, bryd IKKE garnet – nu skal hanken laves:

Hank:

Hækl det antal lm du finder passende til hanken – jeg anbefaler at hækle den længere end man måske tror da man sagtens efterfølgende kan binde en knude på for at justere højden – sæt den nu til den anden side ved at hækle en fastmaske på modsatter side – her fra hækler du en omgang med km hele vejen rundt.

Klip og hæft ender. Man kan evt. lave og montere en kvast forneden  som jeg har gjort – der findes forskellige DIY rundt omkring på nettet f.eks. HER og HER :)

#LindgrenLanterne

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

18 thoughts on “Opskrift på den hæklede lanterne “Lindgrenlanterne

 1. Avatar
  Jonna says:

  Hej Jeanette

  Fantastisk du deler den fine opskrift. Der har vist sneget sig en lille fejl ind: Omgang 5 er den samme som omgang 4 -I 5.omgang skal man vl lave 3fm og så 2 fm i næste. Ellers giver det ikke 30, men 32;-)

  Håber det er rigtig spottet. Kh Jonna ByFonna

 2. Avatar
  Jonna says:

  Ja, og videre… Så 6.omgang skal egentlig være 5.omgang OG 6.omgang skal egentlig være som 7.omgang.

  Slut herfra;-)

 3. Avatar
  Susanne Toft says:

  De er bare så fine – er gået i gang med at hækle i Blomsterfrø og sølvgarn og kan slet ikke holde op. De bliver brugt som små gaver til venner og familie. Det er et super hit. Nu skal der hækles til havestuen og det bliver mange, for det er jo ikke nok med to. I år får vi ikke lavet marmelade – for alle glas er inddraget i produktionen :)

 4. Avatar
  Kathrine says:

  Hej Jeanette!
  Jeg leder efter en opskrift på en lille sløjfe til en sprutte ! Jeg husker at du engang havde en opskrift på denne sprutte (se link) inkl. til sløjfen, men kan simplethen ikke finde den nu. Mon du har mulighed for at henvise mig til et link el.l. med en opskrift på en spruttesløjfe, det ville være så skønt ! :-)

  https://www.lutteridyl.dk/2013/03/sprutte-indsamling.html

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Åh det ved jeg ikke lige…prøv at kig på spruttegruppens hjemmeside…der er der opskrifter på forskellige tilbehør :)

 5. Pingback: Lanterner | Kvalitid

 6. Pingback: Lindgrenlanterne - Små tanker

 7. Avatar
  Anne says:

  Hej Jeanette. Nu var de så min tur til at hækle din fine lanterne og har købt Venus Hæklegarn og alting, men jeg er gået i stå ved 3.omgang på hulmønsteret. Der står: “3 omg 4 km (disse laver du for at flytte omgangen), *3 fm, 3 lm og spring de næste 5 masker over* gentag omgangen rundt”… Indrømmet, jeg er ikke særligt øvet i at tyde opskrifter, men 4 kantmasker til at vende omgangen?? Hvad menes her? Jeg er lost. Jeg har prøvet at hækle mig til en forståelse, men nej… ? Vil du eller én af dine følgere hjælpe? Tak ☺️

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Åh jeg kan ikke rigtig beskrive det bedre end jeg allerede har men km er kædemasker så hvis du prøver at slå det op tror jeg det giver bedre mening (og du skal ikke vende men hele tiden forsætte med at hækle rundt. :)

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Jo selvfølgelig kan man det :) Og også både tykkere og tyndere nål – det eneste er dog at jeg tror at venus-garnet vil egne sig bedre til udendørsbrug i forhold til regn/sol men er ikke sikker :)

 8. Avatar
  Rikke Larsen says:

  Hej Jeanette

  Jeg er i tvivl om den sidste runde med kædemasker om det er i hanken eller rundt i kanten på lanternen?

  Bedste hilsner
  rikke

  • Avatar
   Forlaget Bøgelund says:

   Jeg har brugt dem med fyrfadslys og har aldrig oplevet problemer men kan selvfølgelig ikke stille nogle garantier :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.