Tordentrøje til Voksen – hæklet sweater

Som nogen måske husker, var det egentlig meningen at jeg ville have lavet to bøger, en til børn og en til voksne. Jeg måtte dog erkende at det var at gabe over lidt for meget, ihvertfald på nuværende tidspunkt. Derfor kommer voksenmodellerne nu løbende ud som løsopskrifter istedet. Det er egentlig også meget rart at kunne få lov at lægge noget ud når man bliver færdig og så kan man også bedre vælge og vrage som køber :) Første model er denne, Tordentrøje. Det er en meget overskuelig model at gå igang med vil jeg mene. Den hækles nemlig oppefra og ned så man kan måle undervejs og så hækles den på nål nr.5 og 6, så arbejdet skrider hurtigt fremad. Selvfølgelig kan der være udfordringer i at forstå “logikken” i opskriften, men jeg har vedhæftet vejledningsbilleder i opskriften som en hjælp. Trøjen er hæklet i LamaUld fra CaMaRose. Jeg må indrømme, at jeg stadig synes det er lidt vildt, at jeg rent faktisk har fået hæklet en trøje som jeg bruger! Forresten så kommer jeg med på Kreative Dage i Fredercia om lørdagen og der vil det være muligt at se trøjerne “live” og købe løsopskrifter – jeg er at finde på standen hos Yarnfreak – mere om det senere :)

Der er flere voksenmodeller på vej, de næste modeller der står for skud er Bellis Poncho og Karruseltrøje, samt en cardigan og nå ja, så en hel masse andre nye modeller og idéer!!! :D Wup, jeg slår et slag for mere hæklet beklædning!

Mere info om trøjen (mål, garn mm.) samt mulighed for at købe opskriften finder du her: Tordentrøje
Tordentrøje - Lutter Idyl // Hæklet Sweater // Crochet SweaterTordentrøje - Lutter Idyl // Hæklet Sweater // Crochet Sweater Tordentrøje - Lutter Idyl // Hæklet Sweater // Crochet Sweater Tordentrøje - Lutter Idyl // Hæklet Sweater // Crochet Sweater Tordentrøje - Lutter Idyl // Hæklet Sweater // Crochet Sweater Tordentrøje - Lutter Idyl // Hæklet Sweater // Crochet SweaterTordentrøje - Lutter Idyl // Hæklet Sweater // Crochet Sweater

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avatar

by Forlaget Bøgelund

17 thoughts on “Tordentrøje til Voksen – hæklet sweater

 1. Avatar
  Anne says:

  Wuhuu. Tordensweateren er så lækker. Jeg vil glæde mig til at hækle den, nu hvor jeg er færdig med mit første Vinkelsjal. Du er super kreativ og har givet hækling et nyt ansigt, Jeanette.
  Jeg har hæklet on and of i 15 år, men altid freestyle og som et supplement til strikning. Jeg foretrække dog faktisk at hækle og elsker ine modeller. Jeg glæder mig derfor til de kommende løsopskrifter.

 2. Avatar
  Stine says:

  Endnu en smuk kreation fra dine hænder. Tusind tusind tak for, at du vælger at dele dit hårde slid og arbejde med os alle sammen – og tillykke med din smukke voksne TordenTrøje :)

 3. Avatar
  Heidi says:

  Hvor er den bare fin – glæder mig inderligt til Karruseltrøjen kommer i voksenstørrelse. Den ville jeg frygtelig gerne lave til mig selv :)

 4. Avatar
  Laura says:

  Har du overvejet at udvide børnestørrelserne på denne model? Ville nemlig rigtigt gerne lave denne i str. 10 år til min lillebror (men af hvad jeg kan læse mig til går opskrifterne i hæftet kun til 6 år). Er forresten meget begejstret for din måde at fremskabe hæklet tøj med så flot et finish og struktur. :-)

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Desværre ikke lige foreløbigt – der er for meget på to-do listen – jeg vil dog tilføje at de er ret store i størrelsen og den hækles oppefra og ned så alt efter hvor erfaren man er vil man relativt “nemt” kunne gøre den lidt større. Og tak for de søde ord, det er så motiverende for ja hæklet tøj er en svær disciplin! :D

 5. Avatar
  Lea says:

  Jeg er i gang med at lave trøjen og den bliver så lækker – men desværre også alt for stor. Jeg ville normalt bruge en str xs, hvilket der jo ikke er opskrift på. Kan du anbefale, hvad jeg kan gøre i stedet? Bruge en mindre nål, stoppe udtagningen tidligere eller noget andet?

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej – det er desværre ikke en kort forklaring eller rigtig måde at gøre det på, så der må du prøve dig frem – heldigvis hækles den jo oppefra og ned så det er noget med at kigge på hæklefastheden og beregne ud fra den. Vh. Jeanette

 6. Avatar
  gitte Hammerlund says:

  Hej Jeanette :)
  Jeg glæder mig også til alle voksen modellerne kommer;) Jeg vil meget gerne hækle torden trøjen, men kan desværre ikke tåle uld. Har du et forslag til alternativt garnvalg? Eller ved hvor jeg kan finde det:)
  Hilsen Gitte

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Hej og tak :)
   Nej desværre, der må du ned og snakke med din lokale garnpusher, de har nok et noget større kendskab til hvilke garner der er derude :)
   Vh. Jeanette

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Desværre, har ikke fået oversat den endnu. Det kommer på et tidspunkt men kan ikke love hvornår desværre.

 7. Avatar
  Katrine says:

  Utrolig fin trøje, som er sat på min liste over fremtidige to-do-hækle projekter. Kan man bruge modellen både til kvinder og mænd?

  Venlig hilsen Katrine

  • Avatar
   Jeanette // Lutter Idyl says:

   Det er jeg glad for at høre – det skal jo helst være noget man har lyst til at bruge når man laver så stort et projekt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.